K1 i Boks

WBC ažurirao rang ljestvice, održali su obećanje: Evo na kojem mjestu se nalazi Francis Ngannou!

Mike Tyson i Francis Ngannou

 Ian Maule/AFP/Profimedia
Sljedeći korak za Ngannoua se ne zna, a bilo je govora da će u drugom mjesecu debitirati u PFL-u

Krajem prošloga mjeseca, Francis Ngannou je izveo neizvedivo. Iako je izgubio od Tysona Furyja sudačkom odlukom, borba nije izgledala ni blizu onome što su brojni predviđali – a predviđali su ‘‘školovanje‘‘ u režiji Furyja i vrlo laganu pobjedu nad debitantom Ngannouom.

Francis je pokazao kako u svijetu teškaškog boksa za njega itekako ima mjesta, a brojni su se boksački promotori i menadžeri počeli raspitivati za njega te pokušavali dogovoriti meč s nekim od njihovih boksača.

Sve je ovo bilo jasno odmah nakon borbe, a još je iste večeri čelni čovjek WBC-a, Mauricio Sulaiman, rekao kako će nakon sljedećeg ažuriranja rang ljestvica, unutar top 10 svoje mjesto pronaći i Ngannou.

Bilo je onih koji mu nisu povjerovali, no WBC je upravo ažurirao svoje rang ljestvice te je Sulaiman ispunio svoje obećanje – Francis Ngannou je deseti na službenoj rang ljestvici!

Prvak je dakako Fury, a prvi izazivač je Deontay Wilder. Odmah iza njega slijedi Anthony Joshua, a opasni Arslanbek Makhnoudov ih prati u stopu. Jared Anderson, Martin Bakole, Joseph Parker te Otto Wallin su imena koja su ispred Ngannoua, a Andyja Ruiza više nema na rang ljestvici.

Filip Hrgović je do sada prema WBC-u bio 11., no Ngannou je izvedbom protiv Furyja izborio svoje mjesto među ovom teškaškom elitom.

Sljedeći korak za Ngannoua se ne zna, a bilo je govora da će u drugom mjesecu debitirati u PFL-u. Nema nikakvih službenih podataka o tome, a dok čekamo vijesti, u nastavku možete pogledati novu, ažuriranu verziju WBC-ove rang ljestvice:

Linker
22. travanj 2024 16:52