K1 i Boks

Poznat novi datum meča Duboisa i Joycea, obojica će u međuvremenu još jednom u ring

Daniel Dubois vs. Joe Joyce
 screenshot/YouTube
Britanski boksački teškaši Daniel Dubois i Joe Joyce svoj će meč odraditi 24. listopada u Londonu

Međusobni ogled ovog dvojca samo je jedan u nizu zanimljivih mečeva koji su bili prisilno otkazani zbog globalne epidemije koronavirusa, no polaganim povratkom u normalu su i mečevi počeli dobivati nove datume i lokacije. Tako je i u ovom slučaju, gdje će se jedan protiv drugog boriti dva velika britanska potencijala teške kategorije. No, fanovi će ipak morati malo pričekati na to, s tim da će obojicu prije toga moći po jednom vidjeti u drugom meču.

Naime, njih dvojica svoj će međusobni ogled odraditi 24. listopada u Londonu, s tim da će prije toga odraditi po jedan ispit za povratak u formu. Već su poznati datumi i protivnici u oba slučaja.

34-godišnji Joyce (10-0, 9 KO) će nastupiti već 25. srpnja u studiju BT Sportsa. Tamo će se održati priredba na kojoj će mu se suprotstaviti Michael Wallisch (20-3). Riječ je o njegovom vršnjaku iz Njemačke, koji do sada nema značajnijih rezultata, a Boxrec ga svrstava na 129. mjesto teške kategorije.

22-godišnji Dubois (14-0, 13 KO) boksat će 29. kolovoza na istom mjestu, a suprotstavit će mu se Erik Pfeifer (7-0). Riječ je o još jednom Nijemcu, također bez značajnijih rezultata. Zanimljiv je podatak kako je, unatoč tome što mu je već 33 godine, odradio samo sedam profesionalnih mečeva. No, zanimljivih rezultata imao je tijekom nastupa u WSB ligi, gdje je upisao devet pobjeda i dva poraza.

Joyce se trenutno nalazi na 11. mjestu svjetskih teškaša prema Boxrecu, dok je Dubois na istoj ljestvici sedam pozicija ispod njega. Za usporedbu, Filip Hrgović se nalazi na 21. mjestu i trenutno je bez datuma idućeg meča te tim slijedom i bez protivnika. Problem najboljeg hrvatskog boksača je upravo u tome što mu još uvijek ne ugovaraju mečeve s izravnom konkurencijom, dok sve više boksača plasiranih oko njega upravo to radi, odnosno uparuju se u međusobne oglede.

Linker
15. travanj 2024 04:03