K1 i Boks

Poznata lokacija za meč Joshue i Furyja, spektaklu će prisustvovati 20 tisuća sretnika

Anthony Joshua
 Tass/Ddp Usa/Profimedia
Oba tima složila su se oko jedne od ponuđenih opcija i sad je na organizatoru odabir datuma

Jedan od vodećih boksačkih novinara, Dan Rafael, došao je do sjajnih vijesti za sve koji se nadaju što prije u ringu vidjeti Anthonyja Joshuu i Tysona Furyja. Naime, promotor Bob Arum mu je otkrio kako su se strane usuglasile oko lokacije meča. Kao što se moglo i očekivati, bit će to u Saudijskoj Arabiji, državi koja u ovom trenutku može pružiti najbolje uvjete, ali i uložiti najviše financijskih sredstava.

Iako se još čeka konačna potvrda, Arum je potvrdio kako bi domaćin trebao biti grad Jeddah, gdje će dvorana primiti 20 tisuća gledatelja. Potvrdio je kako je to nešto oko čega su se strane zapravo vrlo lako složile. U tijeku je dogovor o pravima prijenosa, a uskoro bi se trebao saznati i datum.

Zapravo, u igri su tri datuma. 24. srpnja, 31. srpnja i 7. kolovoza, a trenutno je na Saudijcima da odrede koji njima najviše odgovara. Kako su u pitanju itekako značajni investitori, Eddie Hearn je tu odluku u potpunosti prepustio njima. Odabir bi trebao biti poznat unutar jednog tjedna ili najkasnije deset dana.

Što se tiče honorara, kako su dogovorena dva meča, u prvom će doći do podjele 50-50, dok bi drugi meč trebao imati situaciju 60-40 u korist pobjednika prvog meča. Drugi meč trebao bi se održati u prosincu, a organizatori se nadaju kako bi se to moglo dogoditi na nekom od europskih stadiona.

Također, važno je napomenuti kako će meč biti prilagođen europskoj publici, odnosno da će se održati u "prime time" terminu za gledatelje u Velikoj Britaniji. Što bi značilo kako bismo meč trebali dočekati otprilike nešto prije ponoći, kao što je većinom slučaj s takvim spektaklima.

Sve u svemu, čini se kako ćemo najveći meč posljednjih godina pratiti iz navedenom prekasnog grada na obali Crvenog mora.

Linker
26. travanj 2024 19:57