Regija

Evo koliko će Hrgović zaraditi od meča karijere; borbu s Hunterom organizirat će Eddie Hearn!

Filip Hrgović
 ALEN MEDJIC/CROPIX
Najbolji hrvatski boksač svoj će idući nastup odraditi pod okriljem slavnog Matchroom Boxinga

U utorak je održan "Purse bid", odnosno licitacija honorara za meč između Filipa Hrgovića i Michaela Huntera, koji bi trebao odrediti obaveznog izazivača za titule teške kategorije prema IBF-u. Njime je određen organizator tog meča, što je zapravo bio ključan korak za kretanje u onu glavnu proceduru.

IBF je licitaciju organizirao iz svojih prostorija u Springfieldu, dok su se zainteresirane strane javile putem Zoom servisa. Organizacija je na kraju pripala Eddieju Hearnu i njegovom Matchroom Boxingu, koji će tako ponovno organizirati meč najboljeg hrvatskog teškaša, ovog puta najveći u njegovoj karijeri.

Hearn je ponudio 606.666 dolara. Hunter je zbog boljeg plasmana postavljen kao favorit te će raspodjela honorara biti 60-40 u njegovu korist. To bi značilo kako će Amerikancu pripasti 364 tisuća dolara, dok će Hrgoviću pripasti preostalih 242.666 dolara. Hrgovića inače predstavlja Wasserman Boxing, promocija koja je nedavno akvizirala Sauerland agenciju. Braća Sauerland i dalje su njegovi glavni promotori, samo ovog puta pod drugim imenom agencije.

Trenutno nije poznat datum niti lokacija meča, no Hearn je BoxingSceneu izjavio kako će to sve uskoro biti sređeno.

"El Animal" se već neko vrijeme priprema sa svojim trenerom Pedrom Diazom. Prvo je Diaz neko vrijeme bio u Zagrebu, dok je Hrgović sad već neko vrijeme u Miamiju, u glavnoj dvorani Mundo Boxinga.

Pobjedniku ovog meča pripast će pozicija obaveznog IBF izazivača, no to nažalost nije garancija kako će isti biti protivnik Anthonyju Joshui ili Tysonu Furyju, ovisi koji od njih dvojice iz njihovog okršaja izađe sa sva četiri pojasa prvaka. I svaka od preostale tri elitne organizacije imat će svog obaveznog izazivača, a onda će tu presuditi više faktora.

Sad je najvažnije dogovoriti datum i lokaciju, nakon čega će Filip ući u meč kojim će se moći potvrdio kao jedan od najboljih teškaša svijeta.

Linker
25. rujan 2021 12:22