K1 i Boks

Poznata su dva najizglednija kandidata za Furyjevog idućeg protivnika!

Tyson Fury 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Bob Arum koji je inače jedan od Furyjevih promotora je jučer progovorio o njegovim potencijalnim protivnicima

Iako smo se svi nadali kako ćemo nakon više od 20 godina gledati borbu za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, to se nažalost neće dogoditi. Nakon brojnih nemogućih zahtjeva od strane Furyja, Usyk i njegov tim su odlučili povući kočnicu i prekinuti pregovore. Boksači će se sada okrenuti svojim obaveznim izazivačima, a Usykov je poznat.

Daniel Dubios će biti idući borac koji će odličnom Usyku pokušati oduzeti njegov WBA pojas, no pitanje je bilo protiv koga će se onda boriti Tyson Fury. Na to pitanje je odgovorio Bob Arum, vlasnik firme koja je suodgovorna za Furyjev menadžment:

‘‘Joe Joyce je mogućnost, ako pretpostavimo da pobijedi onog kineskog borca (Zhanga). Tyson se želi boriti ovog ljeta. Također, Andy Ruiz je isto mogućnost. Moramo razgovarati s Tysonom oko toga sljedeći tjedan‘‘, rekao je Arum za BoxingScene.

‘‘Imali smo Andyja. No, njegovi zahtjevi oko honorara su bili takvi da smo ga morali pustiti. On nam je pokazao sposobnost da zaradi veliki novac, a i dobar je tip. Mislim, uvijek sam volio Andyja. Njegov otac je također jako dobar tip, želim mu sve najbolje. On se zna boriti. Mi smo to uvijek znali, jedan je od naših najdražih boraca‘‘, objasnio je Arum.

Joycea ovog vikenda čeka jako težak test, iako je na papiru veliki favorit. Zhang je boksač kojeg sigurno neće lako pobijediti, ali će sigurno biti jako motiviran kada zna da je Fury možda sljedeći za njega.

Što se Ruiza tiče, nakon odbijanja borbe s Hrgovićem se govorilo da će ići na Wildera, no očito da se razgovara i s Furyjem. No, već smo se previše puta uvjerili kako u boksu nema garancije za ništa pa je bolje pričekati da se nešto i službeno najavi.

Linker
19. travanj 2024 22:45