K1 i Boks

Poznate sinoćnje zarade: Canelo uprihodio i više nego dvostruko od Golovkina

Canelo Alvarez 

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Meksikanac je uzeo dosta više, no ni Golovkin nije ostao ‘kratkih rukava‘

Canelo Alvarez i Gennadiy Golovkin noćas su zaključili svoje rivalstvo trećom međusobnom borbom u kojoj je pobjedu odnio Meksikanac. Nakon dvanaest rundi odnio je pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, a bio je nedvojbeno bolji od Kazahstanca u gotovo cijelom meču.

Od samog početka Canelo je bio taj koji je diktirao tempo i tijek meča te je Golovkin uglavnom bio prisiljen boriti se sa zadnje noge. Prijetio je Canelo lijevim krošeom te je bacao ponešto i u tijelo, ali kasnije se saznalo da je slomio šaku te da zbog toga nije mogao raditi kao inače.

Iako je u meču bio uvjerljiviji, čak dva suca su mu dala sedam od dvanaest rundi te ispada da je pobjedu ‘iščupao‘, no nije bilo tako u meču. Canelo je zasluženo pobijedio te zadržao pojaseve super srednje kategorije u svom vlasništvu.

Što se zarada tiče najbolje je, naravno, prošao Canelo. Zaradio je više nego dvostruko od Golovkina, a za sinoćnji meč je uprihodio čak 45 milijuna dolara. Golovkin je uzeo 20 milijuna, što naravno nije nikako malo, ali svejedno značajno manje od meksičke zvijezde.

Iako je prije meča bilo ružnih riječi, boksači su ipak pokazali sportski duh nakon što je zadnje zvono odzvonilo. Canelo je rekao da mu je bila čast boksati 36 rundi sa boksačem kao što je Golovkin, dok je GGG rekao da je Canelo bio bolji i da je zasluženo pobijedio.

Linker
26. ožujak 2023 15:18