K1 i Boks

Poznato je s kime bi se Fury trebao boriti kroz sljedeća tri nastupa: Umirovljenje je definitivno otpisao

Tyson Fury i Frank Warren

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ planira mečeve koje svi žele nakon obračuna s Chisorom

Teško je pronaći boksačkog fana koji nije ostao razočaran jučerašnjom Furyjevom objavom. ‘‘Gypsy King‘‘ potvrdio je meč protiv Dereka Chisore, a na našem portalu možete pročitati i zašto se radi o jednom od najbesmislenijih mogućih mečeva. Kolumni možete pristupiti OVDJE.

Furyja smo očekivali protiv Oleksandra Usyka ili Anthonyja Joshue, a Joe Joyce također ne bi bio nimalo loša opcija. Na kraju ćemo gledati Chisoru čije će šanse biti minimalne u tom meču, a već je dvaput gubio od Furyja. ‘‘Gypsy King‘‘ silno se želio boriti 3. prosinca (12. mjesec), a Chisora je najbolje što je ishodio.

Za Furyjeve fanove to je ipak i dobra vijest, jer ‘‘Gypsy King‘‘ nekoliko puta se umirovio ove godine, a ovo je dokaz da ipak ostaje u ringu. Na jučerašnjoj konferenciji za medije, Fury se dotaknuo mirovine i zašto se odlučio vratiti (ako mu je itko povjerovao da se uopće i povukao, op.a.).

‘‘Četiri ili pet mjeseci bio sam umirovljen, a nije mi se sviđao okus toga. Ne idem nikuda. Možda odradim još deset mečeva ili tako nešto. Ne znam. Mislim da s godinama samo postajem bolji. Boksat ću i kad mi bude 38‘‘, rekao je 34-godišnji Tyson Fury.

Frank Warren kao jedan od Furyjevih kopromotora naveo je sljedeća tri potencijalna meča u kojima bi Furyja mogli gledati. Prvi je ovaj protiv Dereka Chisore zakazan za 3. prosinca (12. mjesec), a zatim bi se Fury trebao boriti protiv Oleksandra Usyka za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Taj se meč očekuje 2023. godine, a Tyson bi titule potom branio protiv Joea Joycea.

Warren je Furyju navodno isplatio i deset tisuća funti jer su se kladili oko toga hoće li doći do meča protiv Joshue. Fury je tvrdio da se meč neće dogoditi, odnosno da će Joshua odbiti meč, a Warren je vjerovao u dogovaranje tog meča. Koliko ima istine u svoj toj priči, teško je reći, pogotovo ako uzmemo u obzir sve Furyjeve laži koje je izrekao kroz posljednjih nekoliko mjeseci.

Kad je u pitanju meč protiv Joshue, kao što se vidi iz Warrenove izjave, taj meč više nije niti u planu za Furyja. ‘‘Gypsy King‘‘ također se osvrnuo na taj meč.

‘‘Mislim da se nećemo boriti. Preteško je pregovarati s njima. Ne možete nekoga natjerati na nešto što ne želi. Prvotno je bio zainteresiran, ali onda je shvatio što ga čeka i njegovi ljudi su nagovorili da ne pristane. Da to nije razlog, on bi sada bio ovdje umjesto Dereka, ali on nije tu.‘‘, poručio je Fury.

Karijera Tysona Furyja kroz proteklih nekoliko mjeseci pravi je cirkus. Od nekoliko umirovljenja do besmislenih mečeva i konstantnih promjena stavova. Meč protiv Dilliana Whytea u četvrtom mjesecu nije opravdao očekivanja, ali Fury je pobijedio. Borba Furyja i Chisore vjerojatno niti ne vuče nikakva očekivanja osim uvjerljive pobjede Furyja, a nadamo se da 2023. godina donosi ozbiljnijeg Furyja i mečeve koji imaju smisla.

Linker
26. travanj 2024 11:16