K1 i Boks

Prava boksačka poslastica čeka nas u subotu: Errol Spence protiv Yordenis Ugas za ujedinjenje titula

Errol Spence Jr.

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Ljubitelji boksa doći će na svoje

Veliki event sprema nam se ovu subotu 16. travnja (4. mjesec) u kojem će se u glavnoj borbi večeri susresti neporaženi IBF i WBC prvak svijeta u velter kategoriji Errol Spence Jr. i WBA prvak Yordenis Ugas. Podsjetimo se, Spence se trebao boriti protiv "Pacmana" prošle godine za ujedinjenje titula, ali je stradao u teškoj prometnoj nesreći i taj meč je otkazan. Kao zamjena je za Spencea nastupio je Yordenis Ugas kojemu nitko nije davao previše šanse protiv legendarnog Filipinca Manny Pacquiaoa, ali je na kraju sve iznenadio tako se okitio pojasom prvaka prema WBA federaciji.

Spence se u međuvremenu oporavio od nesreće, okrenuo se treninzima te već ovu subotu brani svoje pojaseve, a u borbu ulazi kao veliki favorit i ne sumnjamo kako će na kraju odnijeti rutinsku pobijedu.Iako će ovo biti borba za ujedinjenje titula, pobjednik se još uvijeke neće moći prozvati "undisputed" prvakom iz razloga što pojas po WBO federaciji drži i dalje neporaženi Terence Crawford. Crawford već godinama proziva Spencea na borbu za ujedinjenje titula, a moglo bi se reći da ga Spence do sada uspješno izbjegava. Naime svaki put kada ga Terence prozove ovaj smisli izgovore, a onda kada Terence izgubi strpljenje i dogovori borbu s nekim drugim tada se Spence nađe prozivati Crawforda. Ta drama traje već godinama, a sudeći po tome da Crawford više nije tako mlad možda nikada nećemo niti vidjeti ovu borbu.

Sunaslovna borba večeri također kao sudionike ima 2 vrlo kvalitetna boksača. S jedne strane vidjet ćemo Isaaca Cruza koji se vraća nakon poraza protiv Gervonte Davisa i Yuriokisa Gambou koji također traži iskupljenje nakon poraza od Devina Haneya. Oba aktera su pružila vrhunske izvedbe protiv svjetskih prvaka, te nam je za vidjeti kako će se nositi jedan protiv drugogoa. Cruz je poznat po svojoj razornoj moći i prepoznatljivom stilu u kojem uvijek ide naprijed i traži otvorenu borbu, dok je Gamboa vrhunski tehičar koji će svoju priliku potražiti u kontrama i kvalitetnim kretnjama.

Kompletan popis borbi možete vidjeti u nastavku.

Spence vs. Ugas card:

Errol Spence, Jr. (c) vs. Yordenis Ugas (c), welterweight unification

Isaac Cruz vs. Yuriokis Gamboa, lightweight

Jose Valenzuela vs. Francisco Vargas, lightweight

Cody Crowley vs. Josesito Lopez, welterweight

Eimantas Stanionis vs. Radzhab Butaev, welterweight

Brandun Lee vs. Zachary Ochoa, junior welterweight

Linker
26. travanj 2024 15:42