K1 i Boks

(VIDEO) Spence se vratio pobjedom, Cruz do prekida 4 puta rušio Gambou!

Errol Spence Jr.

 Screenshot (youtube, Premier Boxing Champions)
Ugas je svoju priliku imao u 6. rundi, Spence je kasnije pojačao tempo i završio borbu

Sinoć smo imali priliku uživati u vrhunskom boksu koji su nam u glavnoj borbi večeri prezentirali Errol Spence Jr. i Yordenis Ugas. U prvih 5 rundi gledali smo potpuno izjednačenu borbu u kojoj smo mogli s obje strane svjedočiti serijama jakih udaraca, vrhunskim kretnjama i prilikama s obje strane.

Errol Spence je gas stisnuo u 5. rundi u kojoj je skratio distancu i konačno pokazao agresivnost što je rezultiralo možda i prvo rundom koja je bila potpuno jednostrana.

Već u 6. rundi Ugas se vratio i snažnom desnicom izbio Spenceu gumu za zube koji je bio vidno uzdrman, a sudac je ovdje pogodovao Spenceu tako da mu je kupio vrijeme svojom sporom reakcijom prilikom vraćanja gume. Nedugo zatim Ugas je povezao još 2 dobra udarca koji su Spencea odbacili na užad i izgledalo je da ga to jedino drži da ne padne na pod. Sudac je ovdje možda trebao brojati Spenceu, ali to nije učinio i tako nije dopustio Ugasu da uzme bodovnu prednost u prvoj polovici borbe.

Kada su svi već pomislili da je Ugas preuzeo kontrolu borbe Spence je opet pojačao tempo i u par navrata doveo Ugasa na rub nokauta, a sve je rezultiralo natečenim okom, što je u konačnici dovelo do zaustavljanja borbe u 10. rundi kada je sudac u suglasnosti s doktorom odlučio kako borba mora biti prekinuta.

Spence je ovime pokazao kako je i dalje vladar velter kategorije te izrazio želju za ujedinjavanjem titula po svim federacijama s neporaženim WBO prvakom Terenceom Crawfordom.

Odličnu borbu pružili su nam bivši prvak Yuriokis Gamboa i bivši izazivač za naslov Isaac Cruz. Gamboa je ovdje trebao pokazati ili čvrstu bradu ili brze noge, no nije imao ništa od toga. Mladost je pobijedila iskustvo i Cruz je sada bogatiji za još jedan veliki skalp u svojoj karijeri.

Cruz je krenuo jakim tempom kao i inače s čime se Gamboa nije mogao nositi te je sudac morao prekinuti borbu nakon što je Gamboa u čak 4 navrata završio na podu. Cruz se ovom pobjedom približio jedan korak naprijed ka ponovnom napadu na pojas, a prije toga će vjerojatno razriješiti probleme koje ima s Ryanom Garciom koji ga već duže vrijeme proziva na međusoban okršaj.

Najbolje trenutke iz borbe pogledajte u nastavku članka.

Linker
20. travanj 2024 02:34