K1 i Boks

Pregovori između Joshue i Whytea naišli na probleme: Dillian ne pristaje na klauzulu na kojoj Joshua inzistira!

Anthony Joshua, Dillian Whyte i Eddie Hearn

 James Marsh/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dillian je detaljno iznio na čemu sve Joshua i njegov tim inzistiraju te kako bi mu ‘‘zavezali ruke‘‘ i u slučaju pobjede

Već je vjerojatno svima poznat plan Eddieja Hearna da Anthony Joshua ove godine nastupi tri puta. Prvi meč je bio protiv Jermainea Franklina, a u osmom mjesecu su se željeli boriti protiv Dilliana Whytea. Bila bi to uvertira za vjerojatnu borbu protiv Wildera u dvanaestom mjesecu, ali izgleda da stvari ne idu po planu.

Joshua i njegov tim inzistiraju na klauzuli o revanšu, kako to obično i funkcionira. Upravo smo zbog toga primjerice gledali i dva meča Joshue i Usyka, kao i tri meča između Furyja i Wildera. No, Dillian Whyte ne želi pristati na klauzulu o revanšu:

‘‘Dakle imali smo ugovor, on je bio kod mog odvjetnika i poslan je njegovom odvjetniku. Ali tu je bilo puno stvari koje su javno rečene a nisu bile tema dok smo pregovarali za borbu. Rekli su nam da će biti standardni ugovor, ali nije. Puno je stvari u ugovoru za koje su rekli da ih neće biti‘‘, objasnio je Dillian za TalkSport.

‘‘Klauzula o revanšu je nešto s čim nisam sretan. Ako se borim protiv Joshue i pobijedim ga, to bi značilo da ne mogu nastaviti dalje i tražiti velike borbe. Osim toga, oni žele pravo da mijenjaju datum i lokaciju. Ne, ja sam rekao da se želim boriti 12.8. i to je to. Također, ako bih pobijedio Joshuu ne bih dobio druge prilike nego bih ga morao čekati koliko on želi‘‘, dodao je.

Na kraju je još rekao kako je svjestan da je ‘‘velika nagrada‘‘ za pobjednika borba protiv Wildera u dvanaestom mjesecu i da ne želi da mu se ugovorima toliko zavežu ruke.

Linker
06. svibanj 2024 15:59