K1 i Boks

‘Prestani se zaj**avati, idemo se potući! Ne zanima me priča, samo te želim ponovno poslati na spavanje!‘

Dillian Whyte

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia
Dillian Whyte izrazio je želju za trilogijskim obračunom sa svojim sunarodnjakom Derekom Chisorom

Dillian Whyte u posljednjih je 20 mjeseci odradio tek jednu borbu, i to sredinom ožujka ove godine, kada je prekidom u trećoj rundi slavio nad Christianom Hammerom. "The Body Snatcher", međutim, ima plan kako da se vratiti u ozbiljnu "igru", odnosno kako da uhvati priključak za gornjim domom teške kategorije, a taj plan uključuje trilogijsku borbu s Derekom Chisorom.

Dvojica Britanaca prvi su put odmjerili snage početkom prosinca 2016. godine u Manchesteru, kada je Whyte pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, a revanš je uprizoren dvije godine kasnije u Londonu, s istim pobjednikom, koji je ovog puta slavio nokautom u završnoj fazi meča. U jednoj od razmjena tijekom 11. runde, naime, Whyte je pogodio "DelBoyja" razornim lijevim krošeom i završio meč.

Upravo je snimku tog nokauta Whyte u četvrtak objavio na svom Instagram profilu uz poruku posvećenu Chisori: "Prestani se zaj**avati, idemo se potući! Ne zanima me priča, samo te želim ponovno poslati na spavanje".

Britanski se teškaš jamajčanskog podrijetla, podsjetimo, našao u vrlo neugodnoj poziciji nakon što je u kolovozu 2023., nekoliko dana uoči ugovorenog meča s Anthonyjem Joshuom, pao na doping testu. Dobrovoljna antidopinška asocijacija (VADA) izvijestila je tada kako je Whyte dostavio vratio nepovoljne nalaze u sklopu nasumičnog antidopinškog protokola, a što je izazvalo oštre reakcije boksačke javnosti budući da je "The Body Snatcher" i ranije imao problema zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

Whyte je, na koncu, nakon polugodišnjeg postupka, ipak dokazao svoju nevinost, odnosno ispostavilo se kako je uzrok njegovog pada na doping-testu bio kontaminirani suplement, na čijoj deklaraciji nije bilo navedeno da sadrži nedozvoljeno supstancu. Epilog cijele priče bio je pravorijek prema kojem Whyte nije kriv, a sukladno tome dobio je i dozvolu za nastavak boksačke karijere. Ubrzo nakon toga ušao je u ring s uvodno spomenutim Hammerom, a sada, dakle, zaziva ponovno obračun sa svojim starim rivalom i sunarodnjakom.

Chisora je, s druge strane, krajem srpnja poslao svijetu poruku kako još uvijek nije za "staro željezo" pobijedivši Joea Joycea jednoglasnom sudačkom odlukom u Londonu, nakon čega je istaknuo kako prije završetka boksačke karijere ima u planu odraditi još dva meča. Istom prilikom rekao je kako bi jedan od dva meča mogao biti upravo trilogijski s Whyteom.

Linker
12. rujan 2024 16:00