K1 i Boks

‘Usyk će završiti Furyja u revanšu, ali ovaj čovjek nokautirat će obojicu. On napokon ima plesnog partnera‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iskusni Derek Chisora najavio je što će se dogoditi pri vrhu teške kategorije, barem on tako predviđa

Puno je javnost sumnjala u Oleksandra Usyka uoči prvog meča s Tysonom Furyjem. Iako se Ukrajinac nebrojeno puta dokazao kao elitni boksač, a dao nam je do znanja i kako se može nositi s elitnim teškašima, sumnje su svejedno postojale.

Glavni razlog zbog kojeg se sumnjalo u Usyka svakako je razlika u fizikalijama između njega i Furyja. "Gypsy King" 20-ak je kilograma teži, osjetno viši i duljih ekstremiteta. Vjerovalo se kako će Fury znalački iskoristiti svoje prednosti, ali na kraju je Usyk bio taj koji je nametnuo svoj stil igre te iskoristio svoje jače strane.

Ukrajinčeva brzina, rad nogu, tehnička profinjenost i sjajna kondicijska sprema bili su presudni faktori u meču, a Tyson Fury upisao je prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Usyk je pobjedom nad Furyjem postao apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji, ali uskoro ga čeka novi meč s Furyjem.

Prema klauzuli koju su imali u ugovoru, revanš je obavezan, a njihov drugi okršaj na rasporedu je 21. prosinca (12. mjesec) ove godine. Usyk je ovaj put favorit prema kladionicama (1,55 - 2,40), a favorizira ga i Derek Chisora.

"Mislim da Tyson Fury nije bio na sto posto u prvom meču. Imao je veliku posjekotinu (tijekom trening kampa), nije sparirao kako bi htio sparirati i došao je nepripremljen. Oklijevao je prvih četiri ili pet rundi jer samopouzdanje nije bilo tu. Ali, mislim da će ga Usyk u revanšu završiti. Veza između Furyja i SugarHilla Stewarda polako odumire.", rekao je Chisora za talkSPORT.

Derek je inače tri puta dijelio ring s Furyjem i jedanput s Usykom, a sva četiri meča je izgubio. Između njega i Furyja postoji svojevrsno prijateljstvo, ali Chisora je uvijek realan i "bez dlake na jeziku". Usyk je njegov favorit, ali Chisora je u istom ovom intervjuu istaknuo kako postoji teškaš koji će nokautirati obojicu.

"Anthony Joshua će nokautirati Furyja u šestoj rundi, a Usyka će zaustaviti u četvrtoj rundi. To vam sada govorim. Joshua ima pravog partnera za ples, a to je njegov trener (Ben Davison).", objasnio je Chisora.

Mnogi trenutno jašu na valu Joshuinog novog "hypea". Nakon što je dvaput zaredom poražen od strane Oleksandra Usyka, Joshua je revitalizirao svoju karijeru, upisao je četiri pobjede zaredom, a dojam je kako je napokon pronašao trenera s kojim se savršeno slaže. Sve to mnoge je uvjerilo kako nova verzija Joshue može poraziti Furyja i Usyka, ali vrijeme će sve pokazati. Pred Joshuom je prvo Daniel Dubois (21.9.), a tek nakon tog meča Joshua može razmišljati o Furyju i Usyku.

Linker
14. rujan 2024 15:02