K1 i Boks

‘Pretjerano samouvjereni‘ Ruiz priznao pogrešku, Arreola bijesan: ‘Nimalo me ne poštuju!‘

Chris Arreola i Andy Ruiz
 HARRY HOW, AFP
‘Stvarno vjerujem u to da bi suci trebali nositi slušalice, a ne se zanositi reakcijama publike...‘

Andy Ruiz Jr. preživio je nokdaun u drugoj rundi i prošlog se vikenda u Kaliforniji uspješno vratio u ring, ali i na pobjedničke staze. Bivši svjetski prvak u svom je prvom meču nakon gubitka titula, odnosno prvom od prosinca 2019., jednoglasnom odlukom sudaca svladao Chrisa Arreolu.

Iako je to na karticama izgledalo uvjerljivo (117-110, 118-109, 118-109), Ruiz je pred sobom imao teži zadatak nego što su mnogi očekivali.

"Chris je veteran i snažan udarač, a ja sam danas uspio napraviti ono po što sam i došao - ugrabio sam pobjedu. Bio sam na samom dnu i trebao sam se ponovo uspinjati prema vrhu. Zahvalan sam na pobjedi i spreman sam za ono što slijedi", rekao je Ruiz nakon meča, a onda se osvrnuo i na nokdaun iz druge runde:

"Pogodio me dobrom čisto desnicom. Bio sam pretjerano samouvjeren i malo sam spustio ruku. Skidam mu kapu. Obojica smo konstantno gurali prema naprijed. U jednom sam se trenutku odlučio na promjenu i počeo sam se fokusirati na kontre i napade u tijelo", dodaje Andy.

Nešto o samom dvoboju rekao je i poraženi iz ovog susreta. Arreola nakon borbe nije bio nimalo zadovoljan bodovanjem, čak i ne toliko konačnim ishodom, koliko brojem rundi koje su mu suci dodijelili.

"Puno njegovih udaraca odsjelo je na mojim rukavicama. Nije me niti jednom uzdrmao ili doveo u opasnu situaciju. Ako želite reći da sam izgubio, to je u redu. Ali da mi kažete da sam osvojio samo onu jednu rundu u kojoj sam ga rušio, a sve ostale da sam izgubio? To je sranje! Dajem mu najviše sedam rundi i to kao osoba koja se nalazila u ringu i koja zna što se tamo događalo. Ti je*eni suci. Nimalo me ne poštuju", rekao je Arreola na press konferenciji pa dodao:

"Stvarno vjerujem u to da bi suci trebali nositi slušalice, a ne se zanositi reakcijama publike koja slavi i one udarce koji pogađaju rukavice. Možda me i je pobijedio, ali ne onako kako su to suci prezentirali."

Linker
25. travanj 2024 02:54