K1 i Boks

(VIDEO) Veliki ispit za Canela: Najbolji na svijetu protiv jednog od najtežih protivnika do sada

 Matchroom Boxing
Novi ‘Cinco de Mayo‘ spektakl za fantastičnog Meksikanca

Nakon što je Matchroom Boxing ovog vikenda održao sjajnu priredbu u Manchesteru, njihov ring seli se u teksaški gradić Arlington, na spektakularni AT&T Stadium. U sklopu tradicionalnog "Cinco De Mayo" blagdana, u ring će ući vjerojatno najbolji boksač današnjice i velika globalna zvijezda, Saul "Canelo" Alvarez.

Na spektaklu 8. svibnja suprotstavit će mu se po mnogima najteži protivnik do sada. Dugo su trajali pregovori, nekoliko puta su isti prekidani kad se već dolazilo blizu, no sad je napokon sigurno. Alvarez će ući u ring protiv opasnog i neugodnog Britanca, Billyja Joea Saundersa.

31-godišnji Saunders (30-0, 14 KO) boksač je protiv kojeg se nevjerojatno teško boriti. WBO svjetski prvak super srednje kategorije se fantastično kreće, vrhunski eskivira udarce te zapravo svojim stilom borbe i ponašanjem zna nevjerojatno dobro isprovocirati svoje protivnike da bi oni sami krenuli raditi pogreške. Borac je to koji u dosadašnjoj karijeri gotovo da nije ozbiljnije ugrožen i upravo zbog toga ga mnogi smatraju najtežim Canelovim ispitom još od jedinog meča u kojem je doživio poraz, onog protiv Floyda Mayweathera Jr. iz 2013. godine te dva okršaja s Gennadyjem Golovkinom.

Osim po sjajnom boksu, Saunders je poznat i po incidentnom ponašanju te provokacijama prema protivnicima. Canela je do sada većinom štedio, no tijekom tjedna borbe nas ništa ne bi smjelo iznenaditi. On će pokušati iskoristiti svaku svoju priliku da Meksikanca pokuša izbaciti iz balansa.

Za Canela (55-1-2, 37 KO) je ovo prilika da WBA, WBC i The Ring pojasevima doda ovog koji je trenutno kod Saundersa. Bit će mu to ujedno drugi meč ove godine, nakon što je u veljači savladao Avnija Yildrima, a najavio je kako bi do kraja godine mogao nastupiti još čak dva puta. Naravno, da bi ostao pri tom planu mora u ovom meču upisati pobjedu onako kako je zamislio, čisto i bez ikakvih ozljeda koje bi ga na neko vrijeme udaljile iz dvorane.

Eddie Hearn nema namjeru u Americi raditi male priredbe pa je tako i ovog puta. Meksiko protiv Velike Britanije na velikoj sceni. Jedva čekamo!

Linker
16. travanj 2024 07:11