K1 i Boks

Priprema se novi meč za čovjeka najbližeg rušenju rekorda Floyda Mayweathera

Gilberto Ramirez
 screenshot/Instagram
Nakon što se prošlog mjeseca uspješno vratio u ring, Gilberto Ramirez namjerava krenuti dalje

Dugo se čekao povratak u ring 29-godišnjeg Gilberta "Zurda" Ramireza (41-0, 27 KO). U travnju 2019. godine on je napustio WBO titulu svjetskog prvaka super srednje kategorije i zaputio se u polutešku, s ciljem dolaska do meča protiv nekog od prvaka kategorije do 79.5 kilograma. Ipak, više različitih okolnosti dovelo je do toga da se on nakon tog meča nije borio punih 20 mjeseci. Povratak se dočekao 18. prosinca prošle godine, a tim putem je prekidom u desetoj rundi bio bolji od Alfonsa Lopeza, do tog trenutka Sjevernoameričkog (NABF) prvaka.

Nakon što je osvojio spomenuti pojas, Meksikanac je spreman za dalje i blizu je ugovaranja idućeg meča. Kako donose mediji, u tijeku su pregovori za okršaj protiv Marcusa Brownea, a već je dogovorena licitacija honorara za 5. veljače, kad bi trebao biti dogovoren i datum, kao i organizator. Naime, obje strane su zainteresirane. Ramirez je osnovao svoju vlastitu promotorsku kuću, dok je 30-godišnji Browne boksač pod patronatom Ala Haymona. Meč je naređen od strane WBC-a i ulog će biti pojas privremenog prvaka, kojeg uvode zbog dugog izostanka prvaka Artura Beterbieva iz ringa.

Browne (23-1, 16 KO) je dugo bez meča, budući da posljednji bilježi još iz kolovoza 2019. godine, kad je od Jeana Pascala doživio prvi poraz u karijeri. Kanađanin ga je tim putem u osmoj rundi tri puta poslao na pod. S Ramirezom je već ušao u lagana podbadanja putem društvenih mreža.

Sjajni "Zurdo" svoj meč prošlog mjeseca odradio je tako da se njegova pauza nije mogla primijetiti. Uvijek vrlo atraktivan boksač odradio je sve u svom poznatom stilu, a prekid u desetoj rundi samo je došao kao bonus. Ono što je kod njega najintrigantnije je ipak omjer. Iako mu nedostaje velikih devet pobjeda da bi samo izjednačio fantastičan omjer Floyda Mayweathera, on je zapravo trenutno najbliži boksač tome. Pet pobjeda manje ima "prvi pratitelj", njegov sunarodnjak Jaime Munguia, a četiri manje Terence "Bud" Crawford. Ali, pred Ramirezom su sjajni mečevi. Otišao je u polutešku kategoriju po izazov, no isto tako ne skriva da je spreman vratiti se u svoju staru kategoriju pod uvjetom meča protiv Canela Alvareza. Dakle, ne namjerava čuvati svoj omjer nego se radi o pravom "lovcu na glave". Pravi dio njegove karijere zapravo tek započinje.

Linker
19. travanj 2024 01:26