K1 i Boks

Procurio je datum meča Joshue i Wildera! Evo kad će se boriti ako sve prođe po planu iduće subote

Wilder i Joshua

 Kevin Quigley/Dmg Media/Profimedia, Instagram (deontay Wilder)
Prvo moraju proći kroz Wallina (Joshua) i Parkera (Wilder) bez većih posljedica

Nije tajna da su Anthony Joshua i Deontay Wilder na pravcima koji će se uskoro križati. Dva bivša prvaka godinama frustrirajuće ne uspijevaju organizirati borbu, unatoč tome što je to u jednom trenutku bilo jako, jako blizu.

Sada obojica bez pojaseva i na različitim putevima natrag do vrha, bore se na istoj priredbi 23. prosinca. Joshua se suočava sa švedskim kontrašem Ottom Wallinom, dok se Wilder bori protiv bivšeg svjetskog prvaka Josepha Parkera. Pobijede li, razumljivo je da su boksački biznismeni u Saudijskoj Arabiji spremni prirediti dugo očekivani okršaj.

ESPN-ov novinar Mike Coppinger sada izvještava da je borba, pod pretpostavkom da će obojica pobijediti ovaj mjesec, planirana za 9. ožujka.

Neki u sportu vjeruju da je Joshua umjesto toga namjeravao tražiti IBF naslov svjetskog prvaka za koji se očekuje da će postati upražnjen nakon što se Tyson Fury i Oleksandr Usyk suoče za apsolutni tron teške kategorije. Pobjeda nad Wallinom stavlja ‘AJ-a‘ u red za pokušaj za pojas protiv našeg Filipa Hrgovića koji je broj jedan na ljestvici, a to je put za koji su i on i promotor Eddie Hearn pokazali interes.

Međutim, čini se da ova vijest potvrđuje da će mega-novac i intriga Wilderovog dvoboja biti jači magnet za Britanca, te stavlja još veći ulog za obje borbe 23. prosinca. Malo je vjerojatno da će biti čvrste potvrde dok i Wallin i Parker ne dobiju priliku pokvariti ove planove.

Linker
03. svibanj 2024 03:15