K1 i Boks

Promotor do kraja godine planira upariti Duboisa i Wildera

Daniel Dubois i Deontay Wilder
 screenshot/YouTube
Glavni promotor Daniela Duboisa, Frank Warren, najavio je kako najtalentiranijeg britanskog teškaša već do kraja ove godine planira upariti s Deontayem Wilderom. Naravno, za tako što će Dubois prije toga morati savladati Joea Joycea u njihovom već ranije ugovorenom meču.

U vrlo kratkom razdoblju, 22-godišnji Daniel "Dynamite" Dubois (14-0, 13 KO) postao je najuzbudljivija nadolazeća priča boksa u Velikoj Britaniji, ali i teške kategorije na globalnoj razini. Zapravo, pet pobjeda ostvarenih u 2019. godini rezultirali su time da se ovog boksača impresivne građe i titanske snage vrlo brzo stavi ispred Hrgovića, Kabayela, Ajagbea i drugih teškaških potencijala. Kako po pitanju nekih imaginarnih ljestvica, tako i po pitanju ugovaranja zanimljivih mečeva.

Njegov iskusni promotor, Frank Warren, pametno je odradio organizaciju prošlogodišnjih mečeva te je stvorio situaciju u kojoj boksački fanovi nemaju namjeru propustiti njegov idući meč. Da nije bilo globalne pandemije, on bi se dogodio 11. travnja i to protiv Joea Joycea. Publika je s odobravanjem prihvatila ugovaranje tog meča koji je trenutno pomaknut na 11. srpnja, iako niti u taj datum još nitko ne može biti siguran. No, Warren vjeruje da će se to dogoditi, a onda ima još veće planove za svog mladog pulena.

Warren je ovih dana organizirao online druženje s fanovima tijekom kojeg je odgovarao na pitanja, a jedno se ticalo toga je li spreman već sada Duboisa "gurnuti" u meč protiv Deontaya Wildera. Iz odgovora je lako zaključiti kako ne samo da je, nego se već ozbiljno razmišlja o tome.

"Ako Daniel uspješno odradi meč protiv Joycea, što je jako težak meč, zašto ne? Prođe kroz taj meč i onda kroz još jedan pa krajem godine može u borbu protiv Wildera", rekao je Warren.

To bi značilo kako namjerava Duboisu organizirati vrlo aktivnu drugu polovicu godine, nakon što je prvu polovicu već izgubio. Za tako mladog boksača, koji je navikao biti aktivan i koji je u tri godine odradio 14 mečeva, takva pauza zna biti jako teška i negativno utjecati na njegove performanse.

No, meč protiv Wildera će biti jako teško organizirati. "Bronze Bomber" tvrdi da je njegova jedina trenutna opcija treći meč protiv Tysona Furyja, na kojeg ugovorom ima pravo. No, ako bi se on dogodio tijekom ljeta, Wilder bi do kraja godine mogao nastupiti još jednom. Teško je išta prognozirati jer će puno okolnosti tu odigrati svoju ulogu, a i sam ishod meča Wildera i Furyja jedan je od njih. Ako Wilder ponovno vrati pojas u svoje vlasništvo, tu je ipak nekoliko boksača koji već dulje čekaju svoju priliku. Prije svega se tu misli na Dilliana Whytea, koji je već dvije godine propisani WBC-ov izazivač te još uvijek čeka meč. Ako doživi još jedan poraz, za očekivati je da neće imati namjeru tako brzo ponovno u ring, pogotovo ne protiv mladog potencijala koji melje sve pred sobom.

Dubois uostalom ne mora nigdje žuriti, posebno ne u meč protiv Wildera u vrijeme kad je teška kategorija napokon dočekala vrijeme uzbuđenja i situaciju gdje sigurno 20-ak boksača ima kvalitete za veće stvari. Potrebno ih je samo početi aktivnije međusobno uparivati. Meč Joycea i Duboisa svakako je važan korak u tom smjeru.

Linker
23. travanj 2024 13:30