K1 i Boks

Promotori Joshue i Furyja potvrdili: 'Sutra ulazimo u pregovore!'

Anthony Joshua i Tyson Fury
 AFPANDREW COULDRIDGE / POOL / AFP | Mark Ralston / AFP
Nitko više ne dvoji kako je meč Anthonyja Joshue i Tysona Furyja iduća velika stvar u boksu

Anthony Joshua i Tyson Fury mogla bi napokon ući u ring odraditi međusobni meč. Nakon što je tijekom ove godine otkriveno kako su se njihovi timovi verbalno složili oko uvjeta i kako bi dva briljantna britanska teškaša trebala odraditi dva meča u 2021. godini, sve smo bliže ozbiljnom ulasku u pregovore, gdje bi se konkretne stvari stavile na papir. To je uostalom odmah nakon Joshuine pobjede protiv Kubrata Puleva potvrđeno od strane njegovog promotora Eddieja Hearna.

"Krenuvši od sutra, organizirat ćemo meč protiv Tysona Furyja što je prije moguće. To je jedini meč u profesionalnom boksu koji je trenutno potrebno organizirati i najveći boksački meč u britanskoj povijesti. Znam da Joshua to želi jer on je najbolji teškaš svijeta. Obećavam vam ovim putem da će nokautirati Furyja", rekao je Eddie Hearn odmah nakon meča pred kamerama, a prozivka prema Furyju došla je i sa službenom Twitter profila Matchroom Boxinga.

Glavni Furyjev promotor Frank Warren nije se još javio, tek je proslijedio Twitter objavu svog boksača, ali zato se javio njegov promotor za američko tržište, 89-godišnji vlasnik Top Rank Boxinga, Bob Arum. On je putem Twittera također otkrio namjeru organiziranja meča za koji je još dan ranije tvrdio da se neće dogoditi. Naime, najavljivao je pobjedu Kubrata Puleva, kojem je također promotor.

"Čini se kako je pozornica spremna za najveću teškašku borbu još od 1971. i susreta Alija protiv Fraziera. Tyson Fury i Anthony Joshua borit će se za apsolutnu krunu. Mi u Top Ranku ćemo već u ponedjeljak krenuti raditi na tome da se ovaj meč organizira", napisao je Arum.

Za sada se čini kako osim eventualnih problema u pregovorima, gdje najčešće dođe do nesuglasica po pitanju financija, dvije situacije mogu stvoriti poteškoće u organizaciji meča. Prvi je činjenica da je Oleksandr Usyk obavezni izazivač prema WBO organizaciji, koja je najavila da će tražiti od Joshue da izvrši obaveze prema njihovom izazivaču ili da napusti pojas. Drugi problem je onaj za kojeg Fury i njegov tim tvrde da ne postoji, odsosno tvrdnja Deontaya Wildera kako po ugovoru ima pravo na meč protiv Gipsy Kinga. Ova druga stvar uskoro bi trebala biti razriješena na američkom sudu.

Linker
11. lipanj 2024 15:51