K1 i Boks

Pronađena zamjena za Whytea? ‘Spreman je i želi se boriti s Joshuom, već je rezervirao kartu za London!‘

Anthony Joshua

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Nakon što je Dillian Whyte u petak pao na doping testu, u primarni fokus boksačke javnosti ekspresno je stigla je priča o potrazi za Joshuinog novog protivnika.

Dvojica Britanaca trebala su predvoditi glamuroznu priredbu u Londonu, no Whyteovim otpadanjem pojavili su se veliki problemi za organizatore, a ti problemi mogli mi dovesti u pitanje čak i opstojnost čitavog "eventa". Potrebno je naći odgovarajuću alternativu, koja bi predstavljala dostojnog suparnika AJ-u i zadržala visoku kvalitativnu razinu glavne borbe večeri, ali i neutralizirala potencijalne financijske gubitke koji bi se mogli pojaviti uslijed novonastalih okolnosti.

U javnom prostoru spominju se brojna imena, od Deontaya Wildera, Andyja Ruiza, Otta Wallina i Dereka Chisore, pa do našeg Filipa Hrgovića, za kojeg čak i Telegraph, odnosno Boxing News, pišu da bi iz sunaslovne borbe s Demseyjem McKeanom mogao biti prebačen u glavnu borbu večeri.

Službenih informacija još uvijek nema, ali nema ni vremena s obzirom na to da je do priredbe u O2 areni ostalo još samo sedam dana. Imena raznih boksača kolaju bespućima interneta, portala i društvenim mreža, a jedan od rijetkih teškaša iz čijeg je tabora stigla potvrda da je spreman za "short notice" okršaj jest Joseph Parker (32-3).

Sky Sports, naime, piše kako bi upravo Novozelanđanin mogao biti taj koji će uskočiti u Whyteove cipele i "spasiti" priredbu, a da se ne radi samo o spekulaciji bez pokrića potvrdio je i njegov promotor David Higgins.

"Parker je već rezervirao let prema Ujedinjenom Kraljevstvu ovog vikenda. On je spreman i želi se boriti s Joshuom u O2 Areni", rekao je Higgins za Sky, pa dodao:

"Jedina prepreka bi mogla biti to što Joshua nudi Parkeru malu svotu novca kako bi izbjegao borbu s njim".

Novozelandski teškaš zauzima osmu poziciju u BoxRecovom poretku najboljih teškaša svijeta, a posljednji je put ušao u ring krajem svibnja, kada je u prvoj rundi nokautirao Australca Faigu Opelua. Držao je titulo svjetskog prvaka po WBO verziji do ožujka 2018. godine, kada mu je taj pojas oteo upravo Joshua, pobijedivši ga jednoglasnom sudačkom odlukom.

Valja spomenuti da se tijekom dana oglasio i Otto Wallin, koji je za Boxing News rekao da bi prihvatio borbu s Joshuom, ako bi mu bilo dovoljno plaćeno, a posljednji se ponudio Andy Ruiz, koji je na Twitteru napisao "trebamo tu trilogiju" i označio Eddieja Hearna. Kako će cijela priča završiti i hoće li itko od navedenih teškaša, ukljućujući i našeg Hrgovića, na koncu doista zaplesati među konopcima s Joshuom - saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
02. svibanj 2024 07:50