K1 i Boks

Provokacija ili iskrena prognoza? 'Tyson Fury bit će razočaran nakon meča Joshue i Puleva'

Tyson Fury i Bob Arum
 screenshot/YouTube
'Baš smo razgovarali, složio se sa mnom i već razmatramo druge opcije...'

Veliku priliku imat će u subotu Kubrat Pulev. Već otpisani bugarski teškaš pokušat će savladati Anthonyja Joshuu i preuzeti od njega tri titule svjetskog boksačkog prvaka teške kategorije. Veliku vjeru u njega ima njegov promotor, 88-godišnji vlasnik Top Rank Boxinga, Bob Arum. On je ujedno i ko-promotor za američko tržište Tysonu Furyju.

Sa statusom autsajdera Pulev se ne zamara, a kroz izjave koje donosi britanski Mirror, može se zaključiti kako iz Top Ranka dolaze izjave koje se mogu protumačiti kao dodatne provokacije prema trenutnom trostrukom svjetskom prvaku. Njihov autor upravo je i dalje vrlo vitalni Bob Arum, uvijek raspoložen za medijske istupe.

"Pulev je velik i sirov, a Joshua je ranjiv i ne samo da vjerujem kako će ga Pulev pobijediti, nego sam uvjeren da će ga nokautirati", rekao je Arum, dodavši:

"To će razočarati mog drugog momka, WBC prvaka Tysona Furyja, koji se nada meču protiv Joshue."

Furyju je propao meč protiv Agita Kabayela i to zbog sudačkog procesa koji je pokrenuo Deontay Wilder, uvjeren da ima pravo na treći meč protiv Furyja, odnosno na revanš za poraz koji je doživio u veljači. Tako da još uvijek nije isključena opcija u kojoj će Fury biti prisiljen na meč protiv njega te su sve opcije otvorene. Naravno, okršaj s Joshuom, ukoliko do tada obojica riješe probleme ispred sebe, nešto je što bi u boksačkom svijetu bilo posebno veliko.

Arum je onda otkrio kako i "Gipsy King" razmišlja poput njega.

"Razgovarao sam baš jučer s Tysonom i počeli smo gledati druge planove za njega, druge protivnike. Upravo zbog toga što se on slaže sa mnom. Velike su šanse da će Pulev napraviti iznenađenje i pobijediti Joshuu", izjavio je, dodavši:

"Ako ga je nokautirao Andy Ruiz, naravno da onda može i Pulev, koji je veći momak od Ruiza i svakako puno jače udara."

Ima li Pulev uistinu kvalitete za postati drugi čovjek koji je iznenadio Anthonyja Joshuu, saznat ćemo u subotu.

Linker
26. travanj 2024 19:55