K1 i Boks

Prvo je trenirao Crawforda, a sada radi na njegovoj ‘boksačkoj likvidaciji‘: ‘Zagrizao je više nego što može progutati‘

Israil Madrimov i Eddie Hearn

 DAZN
Pred nama je sjajan boksački vikend u kojem ćemo doznati može li veliki Terence Crawford premostiti težinsku razliku

Za trenera Joela Diaza, situacija se potpuno promijenila unutar zidova njegove renomirane teretane u kalifornijskom Indiju. Od trenutka kada je prvi put primijetio nevjerojatni talent mladog Terencea Crawforda, do sadašnjeg planiranja njegove "boksačke likvidacije". Diaz je prvi trener koji se ozbiljnije bavio po mnogima najboljim "P4P" boksačem na svijetu, a sada će iskoristiti to iskustvo protiv njega.

"To je vrlo težak zadatak. Terence Crawford je najbolji borac na svijetu, bez obzira na težinsku kategoriju, i izuzetno je svestran. Čast je raditi na planu kako ga pobijediti. Imamo dobru strategiju s dobrim borcem" rekao je Diaz za ProBox TV.

Crawford, prvak u tri divizije (40-0, 31 KO), traži naslov u četvrtoj diviziji protiv nositelja titule WBA regular titule, Madrimova (10-0-1, 7 KO), u glavnoj borbi spektakularne priredbe u Los Angelesu ove subote. Pobjeda bi mogla odvesti Crawforda na dvoboj s prvakom u četiri divizije, Saulom "Canelom" Alvarezom.

"Nikad ne znate što možete očekivati od Crawforda, a isto vrijedi i za Madrimova. Obojica dominiraju svojim stavom s obje strane, stoga smo imali dobre sparing partnere i ljevoruke i desnoruke, brze momke kako bismo bili spremni" rekao je Diaz. "Očekujemo plan A, B i C protiv Terencea Crawforda. Znamo protiv koga ulazimo u ring."

Prije nekoliko godina, Crawford je bio mladi borac s manje od deset profesionalnih borbi, kojeg je njegov tadašnji menadžer Cameron Dunkin poslao u Indio kako bi trenirao uz drugog Dunkinovog borca, dvostrukog prvaka i člana Kuće slavnih, Timothyja Bradleya Jr.-a. Crawford je pokazao nevjerojatne vještine koje su ga odvele do osvajanja svjetskih naslova u lakoj kategoriji, postao je neporaženi prvak u 63.5 kg, a zatim osvojio sve pojaseve u velter kategoriji, uključujući i destruktivni nokaut u devetoj rundi protiv Errola Spencea Jr.-a prije godinu dana.

No, Diaz je također svjedočio Madrimovom usponu, kao izvrsnog amatera s više od 300 borbi, koji je želio svoj profesionalni debi protiv tadašnjeg prvaka u kategoriji do 69.9 kg, Jaimea Munguije. "Bio je 100% discipliniran... Neće biti lako za Crawforda," rekao je Diaz. "Israil je vrlo samouvjeren."

Crawford će također u rujnu navršiti 37 godina, a Madrimov se kreće oko 79 kg, pa postoji dobna i veličinska razlika koju ovaj iskusni prvak mora premostiti. "Oni koji znaju boks znaju što čini starost" rekao je Diaz. "Svaki kamp ima svoje trošenje i habanje. Mnogo stvari mi daje nadu. Crawford je bio sjajan na 63.5 kg. Sada prelazi na 69.9 kg. Madrimov je čvrst na 69.9 kg. Vidjet ćemo kako će Crawfordovi udarci utjecati na njega."

Ova teorija temelji se na nečemu što su osobno svjedočili, kada se Alvarez vratio u polutešku kategoriju i nije mogao uzdrmati Madrimovog bliskog prijatelja i kolegu iz iste dvorane, neporaženog prvaka u poluteškoj kategoriji, Dmitrija Bivola, u Bivolovoj uvjerljivoj pobjedi 2022. godine. "Israil mi je dao puno nade da će izaći kao pobjednik" rekao je Diaz.

Diaz je govorio o Madrimovovoj vrhunskoj atletičnosti. On je bivši gimnastičar koji također može hrvati i boriti se u borilačkim vještinama. "Svakom rundom postaje sve jači" rekao je Diaz. "Vrlo je pametan i ima instinkt ubojice."

Linker
16. rujan 2024 20:51