K1 i Boks

(VIDEO) Hearn optužio najboljeg boksača svijeta da mu duguje novac, Crawford uzvratio: ‘Novac je u mom džepu, probaj ga uzeti!‘

Eddie Hearn (lijevo) i Terence Crawford

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Jedan od najpoznatijih svjetskih boksačkih promotora imao je zanimljivu raspravu s najboljim boksačem današnjice

Terence Crawford u noći sa subote na nedjelju tražit će 41. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Po mnogima najbolji boksač današnjice boksat će protiv također neporaženog, ali puno neiskusnijeg Israila Madrimova (10-0-1).

Uzbekistanac je aktualni vlasnik WBA-ove titule svjetskog prvaka u super velter kategoriji (-69,85 kg), a Crawford bi u slučaju pobjede došao do svjetskog pojasa u četvrtoj različitoj težinskoj kategoriji. ‘‘Bud‘‘ je bio prvak u lakoj kategoriji, u super lakoj i u velteru, s tim da je u super lakoj i u velteru uspio ujediniti sva četiri svjetska pojasa.

Istu ambiciju ima i po pitanju super velter kategorije, ali tek nam preostaje vidjeti kako će se snaći u toj kategoriji. Crawford je prvu svjetsku titulu uzeo u lakoj kategoriji, a gornja granica te kategorije postavljena je na 61,2 kg. Promotor Eddie Hearn smatra kako će Crawford doći do granice koja je nepremostiva, a vjeruje kako bi se to trebalo dogoditi već ovaj vikend.

Naime, Israil Madrimov boksač je pod okriljem Matchroom Boxinga i Eddieja Hearna, a globalno poznati engleski promotor uvjeren je da će Crawford napokon upisati prvi poraz. Puno je Hearn pričao o Madrimovu kao o najtežem Crawfordovom izazovu, a sve to dovelo je do blagih tenzija između njega i ‘‘Buda‘‘.

Ususret nadolazećem meču koji će se održati na BMO stadionu u Los Angelesu, Hearn i Crawford imali su bliski susret. Iako je Madrimov taj koji će boksati s Crawfordom, Eddie Hearn puno više je sudjelovao u verbalnim raspravama s ‘‘Budom‘‘. Sve je počelo raspravom o košarci, na što je puno niži Terence poručio Hearnu.

‘‘U ničem nisi bolji od mene, osim u pričanju, to je tvoja jaka strana.‘‘, rekao je Terence, na što je Hearn uzvratio kako sigurno može poraziti Crawforda u pikadu. Rasprava se nastavila tako što je Crawford istaknuo kako je na omjeru 3-0 u mečevima s Hearnovim boksačima.

‘‘To je nebitno. Posljednji moj boksač kojeg si porazio bio je Ricky Burns, a to je bilo dok si još boksao u lakoj kategoriji.‘‘, rekao je Hearn, a Terence je ekspresno ponudio repliku.

‘‘To je tvoj najbolji prvak, nikada nisi imao boljeg prvaka.‘‘

Crawford i Burns boksali su sada već davne 2014. godine za WBO titulu svjetskog prvaka u lakoj kategoriji. Meč se održao u Škotskoj, a Crawford je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i pritom je osvojio svoju prvu svjetsku titulu. Suci su meč bodovali rezultatom 117-111, 116-112 x2, a Ricky Burns po završetku meča priznao je kako je bolji boksač slavio. Eddie Hearn ipak se ne slaže sa sudačkim bodovanjem.

‘‘To je bio tvoj najteži meč, a u subotu te čeka još teži meč. Uostalom, meč između tebe i Burnsa trebao je završiti neriješenim ishodom. Pokrao si ga u Škotskoj.‘‘

Osim što je prema Hearnovim navodima ‘‘pokrao Rickyja Burnsa‘‘, Crawford je tada ostao dužan i Hearnu, ako je vjerovati Eddieju. Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora rekao je Terenceu kako mu duguje 700 funti za račun u hotelu u Škotskoj. Crawford je osporavao tu tvrdnju, a zatim je izazvao Eddieja.

‘‘Imam tvoj novac u džepu. Uzmi ga. Kažeš da ti dugujem, hajde, uzmi novac!‘‘, rekao je Terence, ali Eddie nije bio pretjerano zainteresiran za takav oblik sukoba.

‘‘On (Madrimov) će ti uzeti taj novac u subotu.‘‘, uzvratio je promotor.

U nastavku prepirke, Crawford je poručio Hearnu kako mu čak ni njegovi bliski ljudi ne žele pomoći da dođe do spomenutih 700 funti. Dodao je Terence kako će on i njegov tim ‘‘pregaziti Hearnov tim‘‘, na što je Eddie odgovorio šaljivim podbadanjem.

‘‘Nekoć si bio takav (opasan tip), ali onda si došao do novca i omekšao si.‘‘

Terence Crawford u kratkim navratima odavao je dojam nervoznog i blago agresivnog tipa, ali rasprava između njega i Hearna zapravo je protekla bez ikakvih eskalacija. Dojam je kako se Crawford zapravo dobro našalio s Hearnom, a prepirku je zaključio odgovorivši na Hearnove navode kako je omekšao.

‘‘‘Hej, dobio sam novac, ali i djecu. Nemoj zaboravljati moju djecu.‘‘

Kompletnu snimku ove šaljive i zanimljive diskusije možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
16. rujan 2024 15:54