K1 i Boks

Publika nije očekivala spektakl: Podbacila prodaja prijenosa Furyja i Wildera

Tyson Fury i Deontay Wilder
 UPI/Alamy/Alamy/Profimedia
Treći meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera bio je najuzbudljiviji dio njihove trilogije

Pojavili su se prvi podaci o prodaji prijenosa za proteklog vikenda održani boksački meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera, ujedno njihov treći međusobni meč. Sjajni ogled koji je oduševio boksačke fanove ipak nije generirao broj gledatelja kakvom su se organizatori nadali. Vjerojatno motivirani Furyjevom uvjerljivom pobjedom u drugom ogledu i nepovjerenjem u Wilderove šanse, mnogi su odabrali ne platiti 79.99 dolara, što je cijena koju je ESPN postavio za američko tržište.

Kako javlja Kevin Iole s Yahoo Sportsa, prijenos je kupljen u 600 tisuća američkih kućanstava te u 300 tisuća izvan SAD-a, tamo gdje ESPN ima pravo prodaje istih. Ostatak svijeta meč je prenosio na račun prodaje prava prijenosa.

Ta je brojka podosta manja od one u vezi njihovog drugog meča, održanog u veljači 2020. godine. Tada je prijenos kupljen 850 tisuća puta, što je bila osnova toga da promotor Bob Arum izjavi kako je ovog puta cilj jedan milijun. Na kraju njemu nisu prišli niti blizu.

Ipak, ovo je dvostruki napredak u usporedbi s njihovim prvim mečem, održanim u prosincu 2018. godine. Tada je meč kupilo 300 tisuća kućanstava, no razlog toga bila je nedovoljna popularnost Furyja u Americi, kao i dominacija Wildera u njegovim ranijim mečevima. Nakon što se Fury uspio predstaviti američkim boksačkim fanovima, njegov rast popularnosti rezultirao je i većim uspjehom meča. Američki mediji navode kako se u današnje vrijeme PPV brojke ne mogu uspoređivati s onima prije desetak i više godine, budući da se kod njih tek posljednjih godina, pojavom kvalitetnim VPN programa, pokrenula manija praćenja ilegalnih "streamova".

Linker
26. travanj 2024 16:19