K1 i Boks

Tyson Fury odgovorio na jučerašnje Wilderovo obraćanje javnosti

Tyson Fury
 Daily Mail/dmg media/Profimedia
Teškaški dvojac očito je sve više svjestan na koji su način ispisali boksačku povijesti

Pet dana čekalo se prvi komentar Deontaya Wildera na treći meč protiv Tysona Furyja. Mnogi su se pitali što će "Bronze Bomber" ovog puta izjaviti, pomalo u strahu da ponovno ne krene niz raznih izlika. Posebno nakon što pri završetku meča nije prihvatio Furyjev pokušaj pozdrava te nakon nekih riječi koje je novinarima samo dobacio u prolazu, putem do kola koja su ga otpremila u bolnicu.

Srećom, kad se na Instagramu napokon obratio javnosti, Wilder je o meču i svemu progovorio lijepim riječima, čak izrazivši zadovoljstvo onime što je pokazao, unatoč doživljenom porazu. Na kraju je dodao i ono što mnogi ne bi očekivali, čestitku Furyju na pobjedi. Tim cijelim potezom je pozitivno iznenadio i doveo do toga da bi njihov rivalitet u povijesti mogao ostati prije svega kao nešto što je dovelo do tri sjajna meča, gdje je svaki bio bolji od onog prethodnog.

Čini se kako je Wilderovom reakcijom na sve pozitivno oduševljen i Fury, budući da je odlučio odgovoriti. I to na jako lijep način. Wilderovu Instagram objavu podijelio je putem svoje objave na Twitteru, uz komentar koji dovoljno govori.

"Najveća trilogija u povijesti", napisao je Fury.

Iako se mnogi neće s njim složiti, kad znamo koliko sjajnih trilogija je bilo kroz povijest boksa, nema nikakve sumnje kako se radi o mečevima koji su teškoj kategoriji na neko vrijeme vratili popularnost kakvu je ista imala u sedamdesetim i devedesetim godinama prošlog stoljeća te u ranim godinama ovog stoljeća.

Priča Tysona Furyja i Deontaya Wildera je završena, barem po pitanju njihovih međusobnih okršaja, no njih dvojica još nisu rekli svoje posljednje. Furyjev idući meč, neovisno protiv koga ga odradi, bit će poseban spektakl, a moguće je kako je i Wilder putem trećeg meča, unatoč porazu, sam sebi stvorio podlogu za uspjeh idućih mečeva, koji naravno dolazi uz interes fanova za iste. On nakon ovoga viđenog u Las Vegasu nesumnjivo postoji.

Linker
26. travanj 2024 18:41