K1 i Boks

'Pulev će pobijediti Joshuu! Dopustite mi da objasnim svoju teoriju...'

Anthony Joshua
 TIMOTHY A. CLARY / AF
Dogodi li se u prosincu iznenađenje, borba za ujedinjenje titula ponovno će biti 'kilometrima' udaljena

Već se sada previše priča o potencijalnom susretu Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, a Top Rankov čelnik Bob Arum smatra da su mnogi prerano otpisali Kubrata Puleva.

Arum, koji je promotor bugarskom udaraču, ali i 'Kralju Cigana' vjeruje da će Pulev 12. prosinca u Velikoj Britaniji prevariti prognoze i pobijediti aktualnog IBF, IBO, WBA i WBO prvaka.

Poznati boksački promotor analizirao je nadolazeći teškaški spektakl i zaključio da će njegov borac, baš poput nekoć Andyja Ruiza Jr-a, iskoristiti Joshuine slabosti.

"Uključen sam sva ta događanja, ali ne želim toliko brzo planirati borbu Furyja i Joshue jer mislim da će Pulev pobijediti Joshuu", započeo je Arum na Gary Newbon Sports Showu.

"Dopustite mi da objasnim svoju teoriju. Ruiz je nokautirao Joshuu, a on stvarno nije veliki udarač. To znam jer smo mi promovirali trideset Ruizovih borbi. On ima brze ruke i nije loš teškaš, ali nije ni snažan udarač. A uništio je Joshuu i nokautirao ga. Što se onda dogodilo u revanšu? Joshua je trčao po ringu, a Ruiz se toliko udebljao da ga nije mogao uhvatiti. Stoga i dalje mislim da je Joshua ranjiv, a Pulev je stvarno žilav i čvrst teškaš", objasnio je Bob svoj stav.

Arum je u nastavku razgovora objasnio i da će u slučaju Kubratove pobjede najvjerojatnije uslijediti revanš, a samim time će i Fury biti prisiljen pronaći novog protivnika.

Što vi mislite, hoće li Pulev detronizirati Joshuu?

Britain's Anthony Joshua (L) and Bulgaria's Kubrat Pulev (R) stand on the pitch at the Principality Stadium in Cardiff on September 11, 2017 during a promotional event for their heavyweight world title boxing match. - Britain's Anthony Joshua will defend his IBO, IBF and WBA world heavyweight titles against Bulgaria's Kubrat Pulev at Cardiff's Principality Stadium on October 28. (Photo by Geoff CADDICK / AFP)
Geoff CADDICK / AFP
Anthony Joshua i Kubrat Pulev

Linker
25. travanj 2024 13:41