K1 i Boks

‘Pustite priče, Hrgović se neće boriti s Joshuom! Bolje je da se ‘AJ‘ bori s Wilderom, to mu otvara još mogućnosti!‘

Filip Hrgović

 DAVOR PONGRACIC Cropix

Promotor Eddie Hearn smatra da je borba Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera neizbježna, pod uvjetom da obojica pobijede u nadolazećoj borbi 23. prosinca.

Joshua će se boriti protiv Otta Wallina dva dana prije Božića u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Na istoj priredbi, Wilder će se Josephu Parkeru. Kad bi i Joshua i Wilder pobijedili u svojim borbama, to bi rezultiralo onim što mnogi smatraju jednim od najuzbudljivijih mečeva u teškoj kategoriji.

Hearn je ranije sugerirao da bi Joshua mogao ići prema potencijalnoj upražnjenoj IBF titulu protiv našeg Filipa Hrgovića. IBF pojas trenutno drži Oleksandr Usyk koji također drži WBO i WBA pojaseve. Usyk će svoja tri pojasa staviti na kocku protiv WBC prvaka Tysona Furyja 17. veljače u Rijadu.

Hearn vjeruje da ako neprikosnoveni prvak bude okrunjen 17. veljače, pojasevi će se potencijalno oduzimati jer će vrlo vjerojatno biti revanša. U tom scenariju, borba Hrgovića protiv Joshue mogla bi biti privlačna jer bi Joshui omogućila da postane prvak treći put, ali Hearn smatra da bi bilo previše zamaha za borbu s Wilderom u tom vremenskom okviru da bi se razmotrila bilo koja druga opcija.

"Vrlo je vjerojatno da će se nakon borbe Furyja i Usyka oduzimati pojasevi, a posebno IBF. Ako se to dogodi i Joshua pobijedi Wallina 23. prosinca, idući bi meč bio Hrgović protiv ‘AJ-a‘. Ipak, do tada je vrlo vjerojatno da bi Joshua-Wilder mogla biti privlačnija opcija. WBC finalni eliminator je u pitanju. Nazvao bih to najvećom borbom u boksu u tom trenutku. Kada se ta borba dogodi i jedini način da se ta borba dogodi je da obojica pobijede 23. prosinca na istoj priredbi. A ako pobijede iste večeri, ta borba je najveća. Pustite Hrgovića, ovo će biti zanimljivije", zaključio je.

Linker
12. travanj 2024 08:30