K1 i Boks

Izašli su službeni podatci: Evo koliko će svijet morati platiti da gleda Filipa Hrgovića i ostale teškaše 23. prosinca

 DAMIR KRAJAC Cropix
Imena na ovoj priredbi stvarno obećavaju, a fanovi se nadaju da će isporučiti traženo

Anthony Joshua i Deontay Wilder borit će se na istoj priredbi ove godine, samo ne jedan protiv drugog. To se ipak promiče kao korak u pravom smjeru, s pobjedom Joshue nad Ottom Wallinom i Wildera nad Josephom Parkerom koja obećava dugo očekivani okršaj u prvoj polovici 2024. godine.

Kartica također sadrži obrane svjetskog naslova Dmitrija Bivola i Jaija Opetaije, kao i Daniela Duboisa protiv Jarrella Millera i šećer na kraju rečenice, Filipa Hrgovića protiv Marka De Morija.

Bilo je pohvala za uparivanje boraca iz različitih promocija i podjela između televizijskih kuća, a katalizator je uključivanje Saudijske Arabije, posebno Rijad Season – isti festival koji je spojio Tysona Furyja i Francisa Ngannoua te će biti na čelu Britančevog dvoboja protiv Oleksandra Usyka.

Frank Warren nedavno je prednjačio na tiskovnoj konferenciji u Londonu, a njegovo osoblje Queensberryja preuzelo je sporedne uloge i ostavilo konkurentskog promotora Eddieja Hearna na stražnjem sjedalu.

Obožavatelji su tada bili iznenađeni kada su vidjeli da će događaj biti emitiran na DAZN PPV – partner za emitiranje Hearnovog Matchrooma – u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, umjesto da bude ekskluzivan za Warrenov TNT Sports Box Office i ESPN Boba Aruma. Može postojati scenarij dvostrukog emitiranja prema kojem bi obje platforme također mogle ponuditi emisiju, a Hearn je ubrzo potvrdio vijest.

Obožavatelji će za užitak platiti 19,99 funti u Ujedinjenom Kraljevstvu i 39,99 dolara u SAD-u. Što se tiče Hrvatske, prijenos bi trebao biti na RTL-u.

Očekuje se da će Joshua-Wallin zauzeti glavnu borbu večeri s obzirom na njegov ekskluzivni ugovor s DAZN-om, ostavljajući Wildera za sunaslovnu borbu. Ako oba favorita dođu do pobjede, oni će se sučeliti u prvoj polovici 2024. godine, kao što smo već i spomenuli, a naravno, možda dođe i do Joshuinog okršaja s našim "El Animalom", tko zna...

Linker
27. travanj 2024 09:23