K1 i Boks

Regis Prograis smatra da on i Jack Catterall ne mogu stati u istu rečenicu: ‘Pogledajte moj i njegov rezime...‘

Regis Prograis
 

 Matchroom/Mark Robinson
Prograis se očito ne slaže s narativima raznih boksačkih medija

Jack Catterall ima pobjedu nad jednim od dvojice boraca koji su uspjeli poraziti Regisa Prograisa u profesionalnoj karijeri. Ipak, kada je riječ o postignućima u supersrednjoj kategoriji, Prograis smatra da nema usporedbe između njega i njegovog nadolazećeg protivnika.

"Zaista ne mislim da je bolji borac od mene" izjavio je Prograis u nedavnom intervjuu s Louisom Hartom za Boxing Social. "Pogledajte moj dosje. Borio sam se s boljim boksačima. Borio sam se s jačim udaračima. Borio sam se s ljudima s više iskustva. Ne želim nikoga omalovažavati, ali morate usporediti naše dosjee. Koliki je njegov postotak nokauta? Nekoliko nokauta, možda.

"Usporedite naše dosjee. Jedino po čemu je postao poznat je ona situacija s Joshom Taylorom, i to je zapravo to. Ali, kada pogledate ostalo, pogledajte moj dosje, pogledajte prvake protiv kojih sam se borio, pogledajte bivše prvake protiv kojih sam se borio. Koliko sam se puta borio protiv boraca koji nikada nisu bili zaustavljeni, koji nikada nisu bili srušeni? Možemo proći cijelu liniju boraca s kojima sam se suočio i što sam postigao. Zaista nema usporedbe."

Prograis i Catterall trebali bi se boriti 26. listopada u Co-op Live u Manchesteru na priredbi koja će se prenositi na DAZN-u.

Prograis (29-2, 24 KO) je dvostruki bivši nositelj naslova. Ovaj 35-godišnjak, rodom iz New Orleansa, koji sada živi u Houstonu, osvojio je WBA pojas u travnju 2019. godine pobjedom nad Kirylom Relikhom u sklopu World Boxing Super Seriesa, ali je izgubio titulu od Josha Taylora podijeljenom odlukom sudaca u finalu turnira.

Prograis je potom osvojio upražnjeni WBC pojas u studenom 2022. godine tehničkim nokautom u 11. rundi protiv Josea Zepede. Izgubio je pojas u drugoj obrani, kada ga je Devin Haney u prosincu 2023. godine porazio, srušio i potpuno dominirao. To je bio posljednji Prograisov nastup u ringu.

Catterall (29-1, 13 KO) možda je trebao biti neprikosnoveni prvak. Suočio se s Taylorom u veljači 2022. i izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Catterall, 31-godišnjak iz Chorleya u Engleskoj, pobijedio je u tri uzastopne borbe od tada, uključujući pobjedu u revanšu protiv Taylora u svibnju. No, do tada je Taylor napustio većinu svojih naslova i izgubio preostali pojas, kao i titulu linealnog prvaka, od Teofima Lopeza.

"Neću reći da nije pristojan borac, ali osjećam da moj nivo nije isti kao njegov. On nije na istom nivou kao ja" izjavio je Prograis. "Osjećam da sam definitivno superiorniji. Čak i s dvije loše izvedbe koje sam imao, i dalje mislim da sam superiorniji, a to su bile mentalne stvari koje su se događale kod mene. Fizički, ako stavite istog Regisa, onog koji je bio prvak i dvostruki prvak, u borbu protiv Jacka Catteralla, nema usporedbe."

Linker
05. rujan 2024 10:23