K1 i Boks

Revanš Joshue i Duboisa možda ipak nećemo gledati? ‘Imamo mogućnost ugovoriti najveći mogući meč‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 Bildbyran/ddp USA/Profimedia
Anthony Joshua zasad nije spreman pristati na revanš s Danielom Duboisom

Revanš između Daniela Duboisa i Anthonyja Joshue nešto je što zasad nije službeno potvrđeno, ali mnogi promotori i vodeća boksačka lica ponašaju se kao da nas revanš neminovno čeka.

Sredinom ovog mjeseca prenosili smo navode Turkija Alalshikha za engleski "Mirror". Čelni čovjek General Authority Entertainmenta tada je navodio kako planira ugovoriti revanš između Joshue i Duboisa, a ciljani datum je 22. veljače (drugi mjesec) 2025. godine. Više puta su iz Joshuinog i Duboisovog tima također govorili kako je revanš sljedeći korak za obojicu, ali čini se da revanš možda nije baš tako siguran koliko se činilo.

Eddie Hearn, čovjek zadužen za vođenje Joshuine karijere dao je interesantnu izjavu za BBC. Prema navodima poznatog svjetskog boksačkog promotora, postoji mogućnost da Joshua neće biti spreman već za drugi mjesec, ali ne samo da neće biti spreman za datum, nego bi se mogao okrenuti i posve drugom protivniku.

"‘AJ‘ želi osvetu, ali problem je u tajmingu. Da bi se revanš dogodio u veljači, trening kamp bi trebao započeti za par tjedana. Uvijek postoje sitni problemi i Joshua ih je imao nekoliko, stoga se nameće pitanje je li Joshua fizički spreman za nešto takvo.", započeo je Hearn, a zatim je otkrio kako ciljaju i na meč protiv Tysona Furyja.

"Bilo bi frustrirajuće kad bismo ugovorili revanš s Duboisom, a da pritom Fury porazi Oleksandra Usyka. Tada bismo sjedili i razmišljali: ‘Samo malo, borit ćemo se protiv Duboisa, a mogli smo se boriti protiv Furyja u petom mjesecu, što bi bio najveći boksački meč.‘", ističe Hearn.

Ovakve izjave Eddieja Hearna školski su primjer kako se odrađuje promotorski posao za boksača do kojeg vam je stalo. Pomalo je nevjerojatno s kolikim samopouzdanjem Hearn govori da bi Joshua imao zagarantiran meč s Furyjem za tri svjetska pojasa, iako je teško poražen u svom posljednjem nastupu. Hearn govori kao da ih taj meč sigurno čeka i da je to zgotovljena stvar ako Fury dođe do pobjede.

Naravno da bi meč protiv Furyja donosio puno veću zaradu i interes nego revanš s Duboisom, stoga možemo očekivati da Joshua sa svojim timom pričeka rasplet drugog meča između Furyja i Usyka, a nakon toga će odlučiti u kojem smjeru će ići.

Linker
25. listopad 2024 10:36