K1 i Boks

Bivši prvak progovorio o dirljivoj gesti Anthonyja Joshue: ‘Nazvao je i rekao mojoj majci da će to učiniti‘

Anthony Joshua

 Pa Images/Alamy/Profimedia
Jedan od najvećih teškaša današnjice pokazao je da je veličina i izvan boksačkog ringa

Bivši britanski boksački prvak, Kevin Mitchell, otkrio je dirljivu gestu koja puno govori o velikodušnosti Anthonyja Joshue.

Mitchell, koji je osvojio britansku titulu u superperolakoj kategoriji i titulu Commonwealtha tijekom svoje 12-godišnje profesionalne karijere, suočio se s obiteljskom tragedijom 2019. godine kada je izgubio svog mlađeg brata Vinnyja. Vinny, koji je također bio boksač, preminuo je u 31. godini života nakon što je izgubio kontrolu nad svojim motorom i zabio se u stablo.

Mitchell i njegova obitelj ostali su slomljeni od tuge, a suočili su se i s velikim financijskim problemima. Kao bivši boksač u mirovini, Mitchell je bio pod pritiskom da plati troškove pogreba te nastavi otplaćivati hipoteku. No, Joshuin telefonski poziv riješio je jedan od tih financijskih problema.

U intervjuu s Joshom Jamesom, naime, Mitchell je otkrio velikodušnu Joshuinu gestu.

"Dopusti mi da ti kažem nešto, nisam to nikada prije spomenuo, on je platio pogreb mog brata", rekao je Mitchell pa nastavio: ‘‘Znao je mog brata, znao je mene, znao je moju mamu. Nazvao me dok smo bili u kapeli u Dagenham Eastu i rekao: ‘Kev, kako si? Jak si ti, zar ne?‘ Rekao sam: ‘Moram biti, Josh - to je život, prijatelju‘. Onda je rekao: ‘Je li ti mama tu? Mogu li razgovarati s njom, molim te?‘".

"Dok smo sjedili za stolom, tugujući - emocije su bile burne, svi smo bili na rubu - zabrinuti kako ćemo platiti pogreb, kako ćemo riješiti financije, imali smo hipoteke za plaćanje, nitko nije radio, ali računi su i dalje stizali, svi smo bili pod stresom i napeti.‘‘

"Tada je rekao: ‘Alice, smeta li ti ako ja to sredim?‘ Moja mama je pitala: ‘Kako to misliš?‘ Nije ga odmah čula. On je odgovorio: ‘Platit ću njegov pogreb, Alice, ako ti ne smeta,‘ i platio je."

Joshua, koji je tijekom svoje karijere zaradio preko 200 milijuna funti, poznat je po svojoj velikodušnosti. Unatoč porazu od Daniela Duboisa u rujnu, Joshua je i dalje jedno od najvećih imena u svijetu boksa i nada se revanšu protiv ‘‘DDD-a‘‘ u veljači iduće godine.

Linker
23. listopad 2024 09:00