K1 i Boks

Rico Verhoeven posljednji je polufinalist Gloryjevog Grand Prixa, neviđenom lakoćom riješio je Laidounija

Rico Verhoeven

 SCREENSHOT/GLORY
Dominirao je tiejkom cijele borbe i zasluženo osigurao prolaz u iduću rundu

Još je samo jedno mjesto ostalo u polufinalu Gloryjevog turnira teške kategorije, a za njega su se borili kralj kickboxinga Rico Verhoeven i Sofian Laidouni. Pobjednika je u idućoj rundi čekao marokanski tenk Nabil Khachab.

Odmah na početku borbe Laidouni je pogodio nizak udarac te je meč nakratko prekinut. Sve je bilo u redu s prvakom te su nastavili dalje. Kako je runda odmicala, Verhoeven je bio sve opušteniji te je počeo pritiskati Francuza, pred kraj je uputio najopasniju kombinaciju i samo potvrdio da prvih tri minute idu njemu.

Odmah na početku druge runde pritisnuo je Laidounija u kut i pogodio nekoliko jakih koljena. Lakoćom je stvarao pritisak, gađao "kickove" i osiguravao si poene kod sudaca. Pred sam kraj je pao na pod, ali nije bilo brojanja te je mogao mirno krenuti u zadnje tri minute.

Laidouni je krenuo jako na početku zadnje runde, ali kontre su ga pomalo usporile i onda je prvak nastavio s uraganom. Nakratko je i uzdrmao Francuza, ali ga nije uspio poslati na pod. Ipak, to mu nije bilo potrebno jer je dominirao tijekom cijele borbe i zasluženo osigurao prolaz u iduću rundu. Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca, a sada ga čeka marokanski tenk u možda i najzanimljivijem meču na papiru. Nemojte to propustiti...

Linker
28. travanj 2024 17:18