K1 i Boks

Roy Jones Jr.: 'Joshua i Fury? Tyson i ja bismo ih pobijedili!'

Roy Jones Jr.
 Sefa Karacan / Anadolu Agency
Roy Jones Jr. vjeruje da su Mike Tyson i on bili bolji boksači od trenutno najboljih teškaša svijeta

Mjesec i pol dana preostalo je do povratka Roya Jones Jr. u ring i njegovog revijalnog tj. ekshibicijskog meča protiv Mikea Tysona. I dok je objavom pravila uzbuđenje fanova podosta splasnulo, interes medija za Jonesa je porastao samom objavom meča. Uvijek je zanimljivo čuti što o boksačkim temama kaže jedan od najboljih ikad. Ovog puta u pitanju je današnji svjetski teškaši vrh i neprestano aktualna tema: Kako bi se današnji boksači iz vrha nosili s onima koji su dominirali krajem prošlog i početkom ovog stoljeća? Prije svega se tu misli na Tysona Furyja i Anthonyja Joshuu.

"Ne mogu reći da bismo ih sad pobijedili. Bilo bi jako teško izdržati 12 rundi protiv tih momaka. No, dok smo bili u 'primeu'? Vjerojatno bismo ih pobijedili. Nikad ne mogu nešto tvrditi kao sigurno, ali vjerojatno bismo to odradili. Da se razumijemo, oni su itekako dobri borci, dobri boksači. No, nisu vješti i kvalitetni kao što smo mi bili. No, oni su sad na vrhuncu, a mi nismo", rekao je Roy u razgovoru za Sky Sports, objasnivši na čemu temelji svoj stav:

"Mislim kako smo bili kompletniji, naš sklop vještina bio je dublji. Ne samo nas dvojice, nego svih boksača iz tog vremena. U to vrijeme smo apsolutno svaki meč morali izaći u svom najboljem izdanju. No, nikad ne znaš što bi se dogodilo. Ne smijem otpisati te momke ili da sad ispadne kao da im izražavam nepoštovanje. Oni su dobri boksači koje poštujem i skidam im kapu jer su oni ti koji su sad na vrhu."

Otkrio je ipak Jones kakvu bi taktiku primijenio da se bori protiv spomenutog dvojca, ali i protiv Deontaya Wildera.

"Protiv Joshue bih se jako puno kretao i natjerao bih ga da mora raditi nogama da bi uopće mogao krenuti na udarac. Protiv Furyja i Wildera bih pokušao biti blizu, upravo ono što je Fury radio Wilderu. Ne bih izlazio iz njihovih prsa cijeli meč. Joshua je jedini protiv koga bih boksao na distanci jer nije visok kao spomenuti dvojac. No, sva trojica su zanimljivi i teški protivnici zbog atributa koje posjeduju. Joshua je vrhunski atleta opasan s obje ruke. Fury je visok i neobičnog stila te izrazito visoke inteligencije. Wilder ima opaku desnu ruku. Da bi samo razmišljao o pobjedi, već u startu moraš pobjeći od iste", objasnio je kratko svoje viđenje Roy.

Jones je inače bio prvak u četiri različite kategorije, srednjoj, super srednjoj, poluteškoj i teškoj. Mnogi ga, čak i pokraj imena poput Lewisa, Tysona, Holyfielda, De La Hoye, Shanea Mosleya, Bernarda Hopkinsa i sl. smatraju najboljim boksačem devedesetih godina prošlog stoljeća, ali vrhunske rezultate nastavio je ostvarivati i prvog desetljeća ovog.

Linker
24. travanj 2024 02:12