K1 i Boks

Roy Jones Jr. komentirao nadogradnju pravila borbe između Jakea Paula i Mikea Tysona

Roy Jones Jr. (lijevo) i Mike Tyson (desno)

 Joe Scarnici/AFP/Profimedia
Ako dođe do takve promjene, Tyson će morati dobiti odobrenje od tijela za licenciranje borbi.

Bivši Tysonov protivnik Roy Jones Jr., s kojim se borio u egzibicijskom meču 2020. godine, komentirao je nove informacije o potencijalnim promjenama pravilima ‘Iron Mikeovog‘ ogleda s YouTube zvijezdom Paulom 20. srpnja.

Nekoliko kružećih glasina sugerira da bi borba mogla biti održana prema profesionalnim pravilima, a ne egzibicijskim, unatoč tome što se Tyson približava 58. godini dok se priprema za povratak u ring ovog ljeta. Profesionalna borba ulazi u profesionalni omjer dok egzibicijski mečevi nemaju tu težinu.

Tijelo za licenciranje borbe naznačilo je da će Tyson morati proći određene testove kako bi se smatrao profesionalnim borcem.

Iako boksačka legenda Jones Jr. vjeruje da bi Tyson, koji se nije borio kao profesionalac od poraza od Kevina McBridea 2005. godine, mogao doživjeti drastičnu promjenu.

"Jake Paul protiv Mikea Tysona nije egzibicijska borba, čuo sam da je nadograđena u pravu borbu", rekao je Jones Jr. u emisiji The Lunch Club.

"Ako je profesionalna borba, vrlo je intrigantno kako bi mogla završiti jer je Jake Paul danas puno bolji kao boksač, ali Mike Tyson, čak i sa 58 godina, i dalje je Mike Tyson. Kada sam boksao s njim, još uvijek je udarao kao Mike Tyson. Ako pogodi bilo koga ravno u bradu, bit će problema, nije bitno tko je to.‘‘

"Volim Jakea Paula, dobar je momak i dobro se snalazi u boksačkom svijetu. Mislim da je to dobra promotivna situacija za njega i Mikea, trebali bi postići dobre rezultate, pogotovo nakon nadogradnje u pravu borbu.‘‘

"Ako Mike napravi ono što obično radi, onda će to biti teška situacija za Jakea."

Razumljivo je da su se podigli brojni problemi zbog Tysonove povratničke borbe nakon što su se pojavile snimke na kojima koristi štap za hodanje. 57-godišnja boksačka legenda redovito objavljuje dijelove treninga u pokušaju da smiri strahove navijača, ali ostavlja puno toga pod upitnikom dok Paul tvrdi da bivši neosporni prvak i dalje, unatoč godinama, predstavlja veliku prijetnju zbog svoje urođene prirodne snage.

Linker
05. travanj 2024 14:27