K1 i Boks

Roy Jones Jr. odabrao svoju listu najboljih boksača svih vremena: ‘Tysona stavljam na četvrto mjesto!‘

Roy Jones Jr

 SCREENSHOT (YOUTUBE, ROY JONES JR)
Sebe nije stavio na popis

Svjetski prvak u četiri kategorije i boksački "pound for pound" kralj 1990-ih godina. Briljantan je to rezime Roya Jonesa Jr. za kojeg bi malo tko tvrdio da nije jedan od najvećih boraca svih vremena. Međutim, Amerikanac se izostavio iz jednadžbe kada su ga zamolili da otkrije tko su po njemu četiri najbolja boksača u povijesti sporta.

U nedavnom prilogu za RealLyfe, Captain Hook‘ složio je svoj boksački "Mount Rushmore", a kao što smo već naveli, sebe je izostavio s tog popisa.

“Stvarno je teško reći, ali kad bih morao izabrati svoj Mount Rushmore, stavio bih Muhammada Alija na prvo mjesto. Sebe neću navoditi. Stavio bih Sugar Raya Robinsona na drugo mjesto. Vjerojatno ću Roberta Durana staviti na treće mjesto, on je pobijedio Julia Cesara Chaveza i Salvadora Sancheza tako da mora biti treći. Mikea Tysona stavljam na četvrto mjesto!"

Iako bi Jonesovo uključivanje Tysona nekima moglo "podići" obrve, na to bi mogla utjecati činjenica da je dijelio osam rundi s "Iron Mikeom" 2020. godine u ekshibicijskoj borbi. Ali, Robinson i Duran glavni su laureati na takvim popisima i kao takvi njihovo uključivanje ne bi trebalo biti iznenađenje.

Unatoč težinskim kategorijama koje ih razdvajaju, sva trojica imaju jednu zajedničku stvar: bogate životopise koji uključuju borbe protiv svih ostalih najboljih boraca svoje ere. Uz sav napredak koji je boks napravio od tada, ovo je jedno područje u kojem bi se navijači, stručnjaci, pa čak i sami borci složili da je sport ozbiljno nazadovao.

Linker
02. svibanj 2024 03:27