K1 i Boks

Roy Jones Jr.: 'Testirali su nas na doping, no želim se boriti čak i ako Tyson bude pozitivan'

Roy Jones Jr.
 Instagram
Roy Jones Jr. otkrio je kako su Mike Tyson i on prošlog tjedna testirani na doping

Ekshibicijski boksački meč između Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. trebao bi se održati 28. studenog u Las Vegasu, što je dva i pol mjeseca iza prvobitno planiranog datuma, no i dovoljno vremena da se prekaljeni veterani dovedu u najbolju moguću formu. Jones je jučer bio na priredbi svoje Roy Jones Jr. Boxing promocije te se tamo susreo s medijima koji su od njega dobili neke nove izjave.

"Nekada davno prije, htio sam se boriti protiv Mikea. Kad sam osvojio titulu teške kategorije protiv Johna Ruiza, Tyson je bio jedini protivnik koji me zanimao. Bio sam stava da ću se boriti protiv njega ili vratiti u polutešku kategoriju. Tyson je baš tad završio karijeru pa sam se vratio u svoju kategoriju", prisjetio se Jones starih dana.

Nakon toga je otkrio jednu zanimljivu informaciju. Naime, iako je meč protiv Tysona ekshibicija, obojica će morati potvrditi kako su "čisti", odnosno doping test odradila im je agencija VADA.

"Testirani smo. Prošli tjedan su me testirali, isto tako i Mikea. Ne zabrinjava me to jer nemam zašto biti zabrinut. Ja sam momak stare škole, znate na što pod time mislim? Nadam se da će Tyson proći testiranje, no ja ga želim neovisno kakav je. Iskreno se nadam da će biti sve u redu, jer bi nam u suprotnom mogli otkazati meč. No, čak i ako ne bude, želim se boriti protiv njega", otkrio je Jones, na kraju još odbivši spomenuti išta o svom honoraru:

"Nije mi bitna zarada, nisam zbog toga prihvatio ovaj meč. Prihvatio sam ga jer sam tu borbu htio još davno prije. Ako ljudima koji su kod kuće, nose proklete maske i ništa ne rade, možemo dovesti dva najuzbudljivija teškaška šampiona u ring, zašto ne?"

Linker
19. travanj 2024 14:45