K1 i Boks

Roy Jones Jr. u novoj ekshibiciji putuje u Nottingham na noge britanskoj legendi

Roy Jones Jr.
 TASS/ddp USA/Profimedia
Dva boksačka velikana trebali bi se krajem ljeta obračunati u novom ekshibiciji

Nakon što je krajem studenog prošle godine odradio ekshibicijski meč protiv Mikea Tysona, Roy Jones Jr. trebao bi ući u ring odraditi sličan meč protiv jedne druge legende "slatke znanosti". Kako saznaje Boxing News 24, protivnik bi mu trebao biti Carl Froch, koji bi u tom slučaju trebao biti domaćin. Naime, meč bi se trebao održati u njegovom gradu, Nottinghamu. Termin održavanja trebao bi biti jedan vikend u rujnu.

Danas 43-godišnji Froch legenda je jedne od kategorija u kojoj je Roy držao svjetsku titulu. Riječ je o super srednjoj, gdje je nastupao u zlatno doba te kategorije, kad su tamo bili Mikkel Kessler, Lucian Bute, Andre Ward, Arthur Abraham i mnogi drugi. Sve navedene osim Warda savladao je Froch, kao i nešto ranije Jermaina Taylora, boksača koji je nedugo prije toga bio apsolutni svjetski prvak srednje kategorije. Umirovio se 2014. godine nakon dvije pobjede protiv Georgea Grovesa, uz omjer od 33 pobjede i samo dva poraza. U Velikoj Britaniji je do danas osao jedan od vodećih boksačkih autoriteta, a sad će ga njegovi sunarodnjaci moći vidjeti ponovno u ringu.

Roy je prihvatio ovaj meč nakon što je protiv Tysona ponovno osjetio svu radost koju boks donosi. On zapravo nije dugo bio bez boksa, budući da je profesionalnu karijeru završio 2018. godine, tako da bi trenutno mogao biti u boljoj formi od Frocha, unatoč tome što je čak devet godina stariji. Tijekom profesionalne karijere njih se dvojica nisu susreli, budući da je u vrijeme Frochovih najboljih mečeva Roy već nastupao u poluteškoj i lakoteškoj kategoriji.

Za Frocha mnogi smatraju kako se umirovio prerano, ali on je sam želio otići dok je bio na vrhu, tako da je iza njega ostala čak i neka enigma oko toga koliko je još mogao napraviti.

Do ovog meča zapravo je došlo nakon što je Jones bio isprovociran posljednjim Frochovim izjavama. Naime, Englez je izjavio kako je Roy u potpunosti potrošen te kako je već pred kraj karijere izgledao loše. Jones je na to uzvratio izazovom na meč, uz izjavu kako je spreman doći Carlu na njegov teren. To će u rujnu ove godine očito i napraviti, budući da informacije govore kako su glavni detalji dogovoreni te da se trenutno radi na mjestu održavanja.

Što god mislili o ekshibicijama, ovo bi bila jedna koju bi uistinu moglo biti užitak pogledati.

Linker
05. svibanj 2024 18:38