K1 i Boks

(VIDEO) Ovako je nastao ‘Bronze Bomber‘: Pogledajte najbolje Wilderove trenutke iz Pekinga 2008.

Deontay Wilder
 JACQUES DEMARTHON/AFP
Profesionalna karijera Deontaya Wildera započela je nakon osvajanja olimpijske bronce 2008. godine

U studenom 2008. godine započela je profesionalna boksačka karijera tada 23-godišnjeg Deontaya Wildera, a početkom 2015. godine ista je okrunjena titulom WBC prvaka svijeta. No, prije nego je postao profesionalac te krenuo u svoj nokauterski niz, Deontay je bio američki olimpijac, a tako je zapravo i nastao njegov nadimak "Bronze Bomber".

Wilder je nastupio na Igrama u Pekingu 2008. godine, gdje je osvojio brončanu medalju. Nakon što je u prvom kolu savladao Abdelaziza Toulbinija iz Alžira, u četvrtfinalu protiv Mohameda Arjaouija iz Maroka trebao mu je produžetak. Ali, tom pobjedom osigurao je medalju, prije nego je u polufinalu uvjerljivo poražen od našeg jako dobrog poznanika, Clementea Russoa.

Olympic Channel kanal na YouTubeu odlučio se prisjetiti te Wilderove avanture objavom njegovih najboljih trenutaka s puta do bronce zaslužne za njegov globalno poznati nadimak.

Kako je Wilder izgledao kao amater, je li i tada bio jednako ubojit? Je li boksao tehnički potkovanije ili svojim danas poznatim pomalo "divljim" stilom. Najbolje da se sami uvjerite.

Linker
17. travanj 2024 05:45