K1 i Boks

Ruiz potpisao ugovor za meč protiv Joshue u Saudijskoj Arabiji

Službeni plakat
 Matchroom Boxing
Andy Ruiz Jr. napokon je potpisao ugovor za revanš protiv Anthonyja Joshue, koji će se održati 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji. Meksikanac je tražio veća primanja od onih propisanih ugovorom i čini se da ih je 'zbog mira u kući' i dobio.

Iako je već prije dva tjedna Eddie Hearn odradio konferenciju za medije za kojoj je ekskluzivno najavio mjesto održavanja i datum revanša meča Anthonyja Joshue i trostrukog svjetskog prvaka Andyja Ruiza Jr., on je tek danas postao služben. Naime, Andy Ruiz Jr. napokon je na službeni dokument stavio svoj potpis pristanka na datum i lokaciju.

Ruiz je čekao budući da se nadao doći do veće svote novca od osam milijuna dolara koji su mu bili garantirani ugovorom potpisanim prije prvog meča. Budući da će s opcijom Saudijske Arabije ukupna zarada biti veća (sama država je uplatila 100 milijuna dolara da bi ugostila povijesni ogled), on je vjerovao kako zaslužuje dio tog financijskog kolača. Kako javljaju najpoznatiji boksački mediji, promotor Eddie Hearn je na to pristao i Ruizu će pripasti veća, ali za sada nenavedena svota.

Hearn to zapravo nije morao napraviti, ali je učinio iz strateških razloga. Naime, da Ruiz bez opravdanog razloga nije potpisao pristanak na lokaciju, njemu bi pojasevi bili oduzeti i Joshua bi za njih boksao protiv nekog drugog izazivača. No, Ruiz je išao na rizik, svjestan situacije kako Hearn ne smije ostati bez revanša, odnosno kako je to jedini meč koji fanovi žele vidjeti. Rizik se na kraju očito isplatio. Sad Ruizu preostaje posvetiti se treningu i dobro se pripremiti. Jer nema sumnje kako će ga u ringu čeka spremniji i motiviraniji Joshua nego što je to bilo prvog dana mjeseca lipnja.

Linker
27. travanj 2024 01:13