K1 i Boks

Ruizov trener zabrinut: 'Andy je u jako lošoj fizičkoj spremi'

Andy Ruiz Jr.
 Instagram
Glavni trener Andyja Ruiza Jr., Manny Robles, zabrinut je za stanje svog najpoznatijeg boksača. Izjavio je kako je trostruki svjetski prvak u jako lošoj formi, no izrazio je optimizam budući da ima još dovoljno vremena do meča da se to dovede u red.

Manny Robles i dalje se nalazi u Kaliforniji, gdje u Norvolku vodi svoju Legends boks akademiju. Tamo se još uvijek nije pojavio njegov trenutno najpoznatiji boksač, trostruki svjetski prvak teške kategorije, Andy Ruiz Jr.

"Radimo na tome da se ovog tjedna napokon nađemo. Nadao sam se da će to biti ponedjeljak, no nije se tako dogodilo. Tako da trenutno radimo na tome. Idućeg tjedna trebali bi krenuti s treninzima", ispričao je Robles u razgovoru za ESPN.

Od meča se još nisu vidjeli, no Andy mu je sam otkrio u kakvom se stanju nalazi. I ono nije najbolje, iako Robles pokušava ne biti zabrinut.

"On baš i nije u najboljoj fizičkoj spremi, no trenira u dvorani kod kuće. Trči na traci, no očito još nije krenuo s punim trening kampom. Kad se napokon nađemo, imamo četiri mjeseca da se pripremimo za borbu. To je dovoljno vremena za dovesti ga u formu. Nadamo se da ćemo se uskoro naći i krenuti", otkrio je.

Što se tiče mjesta održavanja meča, Robles baš nije najsretniji s odabirom Saudijske Arabije.

"Prvi meč bio je u New Yorku, drugi je trebao biti ponovno u New Yorku ili u Velikoj Britaniji. Sad odjednom je došlo do Saudijske Arabije, čime me baš nisu kupili. No, moj je posao pripremiti svog boksača i planiram krenuti s tim čim dođe u dvoranu. Procijenit ću u kakvom je fizičkom i mentalnom stanju, s time ću krenuti", objasnio je plan.

Budući da se meč održava 7. prosinca, ne može se reći da mu je ostalo četiri mjeseca, bliže tome da je tri.

Linker
19. travanj 2024 21:16