K1 i Boks

Ruiz 'pročitao' Joshuin plan i otkrio koliko će kilograma izgubiti do borbe!

 Screenshot (YouTube)
Andy Ruiz Jr. dočekat će revanš s Anthonyjem Joshuom u nešto drugačijem izdanju...

Već neko vrijeme kruže fotografije mršavijeg Ruiza, a sada i znamo kakvo se nadmudrivanje krije iza poteza svjetskog prvaka. Jedan razlog leži u činjenici da je Ruiz jednostavno odlučio biti brži pred novi susret s britanskom zvijezdom, a drugi otkriva i da je to učinio upravo zato što je vidio da Joshua također skida kilograme za njihov revanš.

Ako ćemo vjerovati prvom borcu meksičkog porijekla koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, onda saznajemo da bi se on 7. prosinca trebao u Saudijskoj Arabiji pojaviti otprilike 4 i pol kilograma lakši u odnosu na večer u kojoj je šokirao svijet.

"Prošli put smo imali mjesec i tjedan dana za trening, a tad sam htio biti malo teži jer je Joshua bio poprilično velik. Htio sam biti sposoban nositi njegovu težinu, ali i primati njegove udarce. Ovoga puta bit ću nekih 4 i pol kilograma lakši, a samim time vjerujem i da ću biti još bolji borac. Bit ću brži, 'pustit' ću ruke, a i rad nogu će se ubrzati", otkrio je Ruiz na press konferenciji u San Diegu.



Svjetski prvak uvjeren je da gubitak kilograma neće značiti i gubitak snage, a vjeruje i kako je 'pročitao' Joshuin plan za revanš.

"Nikako, mislim da to neće utjecati. Štoviše, mogu samo biti još jači i još brži. A to će mi dobro doći ako on bude trčao naokolo. Mislim da je njegov plan pobjeda na bodove... Morat ću kratiti distancu i 'pustiti' ruke... Upravo na tome treniramo. Ono što smo činili u prvoj borbi je upalilo, tako da nam trebaju samo neke prilagodbe. Sto puta smo pogledali snimku i uočili neke moje, ali i njegove pogreške. To sada pokušavamo ispraviti... Gledajte, 7. prosinca, kada pobijedim u revanšu, svi ćete znati da sve ovo nije slučajnost", hrabro je poručio Ruiz svjestan činjenice da će i Joshua imati i svog 'asa u rukavu':

"Znam da će on spremiti nekoliko trikova, ali imat ću ih i ja. On mi izgleda mršavije nego prošli put, ali mislim da to neće napraviti razliku", zaključio je svjetski prvak po WBA (Super), IBF, WBO i IBO verzijama.

View this post on Instagram

The marathon continues #CoTD

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on

Linker
20. travanj 2024 08:18