K1 i Boks

Bivši svjetski prvaci složni: 'Ruiz će ponovno pobijediti Joshuu, možda i brže nego prošli put!'

 Instagram (Poster)
Anthony Joshua imat će 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji priliku vratiti svoje pojaseve i osvetiti poraz iz prvog susreta s Andyjem Ruizom Jr-om, no dvojica legendarnih boksača i bivših teškaških prvaka prognoziraju mu novi poraz.

Hasim Rahman i Lamon Brewster vjeruju da će Ruiz ponovno svladati britansku zvijezdu, a kao jedan od glavnih razloga ističu to da se 'AJ' još nije psihički oporavio od nokauta kojeg je doživio u prvom dvoboju.

Brewster: 'Ovaj put bi sve moglo završiti još brže'

"Sad je sve stvar psihe. Smatram i da će Ruizu ovoga puta biti lakše boksati jer će u ovaj meč ući bez ikakve dvojbe oko svojih sposobnosti, to je sve nestalo. Kad se nađeš u problemima, u kakvima se Joshua našao u borbi s ratnikom poput Ruiza, onda će se tvoj um instantno vratiti u te teške trenutke iz prve borbe. Mislim da će ishod ponovno biti isti, možda čak meč završi i brže nego prišli put (7. runda, op.a.). Uglavnom, puno će toga ovisiti o tome može li li Joshua prebroditi strahove iz prve borbe. Ja mislim da je Andy dobio svo samopouzdanje koje treba. On nema milijune dolara, Joshua ima. Znači, imate jednog s punim tanjurom, a drugog koji je prvi meksički prvak u povijesti. E taj drugi neće izgubiti. Takvog biste trebali ubiti da izgubi", analizirao je Brewster te dodao da je između Deontaya Wildera i Tysona Furyja 'Brončani bombarder' teži ispit za Ruiza.

Rahman: 'Prva pobjeda nije bila slučajna'

"Mislim da će Ruiz pobijediti u revanšu. Prva pobjeda nije bila slučajna. Andy je čvrst tip. Ne znam baš hoće li biti dominantniji, jer on ne može raditi toliko stvari koliko može Joshua, ali je definitivno jedan čvrst, čvrst lik", prognozirao je pak Rahman za Fighthub.

Linker
21. travanj 2024 02:50