K1 i Boks

Ryan Garcia govori što se dogodilo u prvom susretu sa Haneyjem: ‘Uzdrmao sam ga pa se klimao u sredini ringa‘

Ryan Garcia i Oscar de la Hoya

 TIM WARNER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Tim Warner/Getty Images/Profimedia
"King Ry" komentira prvi meč protiv "The Dreama" iz juniorskih dana u kojem mu je navodno slomio bubnjić

Krajem travnja, točnije 20.4., očekuje nas susret dvojice starih znanaca, "King Ry" Ryana Garcije i Devina "The Dream" Haneyja.

Haney će braniti WBC naslov u superlakoj kategoriji koji je osvojio od Regisa Prograisa u svojoj prvoj borbi na ovoj težini nakon što je nastupao u lakoj kategoriji.

Najava ovog meča počela je s nemilosrdnim "trash talkom" Garcije koji se, nakon svojih neuobičajenih ispada, činio kao da nije dobrom mentalnom stanju u pripremi za ovu borbu.

Nakon smirivanja strasti, "King Ry" komentira kako je to izgledalo kada se prvi puta susreo unutar ringa s Haneyjem.

Govoreći za DAZN, Garcia se prisjetio što se dogodilo kada su se borili u amaterima.

"Bili smo u nacionalnim Olimpijskim juniorima, imali smo smo oko 14 ili 15 godina, odmah sam krenuo na njega, uzdrmao sam ga pa se klimao u sredini ringa, svi su skočili od uzbuđenja."

"Jedan od ljudi u Haneyjevom kutu je došao do mog tate nakon borbe i on je rekao da sam mu slomio bubnjić, kako uopće ne čuje te da su htjeli prekinuti meč."

“To je samo jedan primjer onoga što sam mu napravio, a meni sudac nije nikad brojao do 8, doslovno su izrezali video koji su prikazivali.

“Zapravo mu je oduzet bod jer me udario u potiljak i svejedno je pobijedio, što znači da bi me morao pobijediti u svim rudama. Vjerojatno su me opljačkali u toj borbi, ali sve je u redu, nije me briga."

Nakon poraza od Gervonte Davisa, "King Ry" se vratio u pobjedničku kolumnu pobjedom protiv Oscara Duarte Jurada te u ovom meču protiv Haneyja možemo očekivati svašta, a najprije vatromet.

Linker
19. travanj 2024 19:51