K1 i Boks

Ryan Garcia pronašao novog trenera: Surađivat će s trenerom koji okuplja nekoliko svjetskih prvaka

Ryan Garcia

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Super talentirani američki boksač odlučio je promijeniti trenera nakon prvog poraza u karijeri

23 pobjede zaredom upisao je Ryan Garcia u profesionalnom boksu i uživao je status neporaženog boksača sve do 22. travnja (četvrti mjesec) ove godine i meča protiv Gervonte Davisa. Bio je to obračun dvojice boraca koji bi u narednih desetak godina trebali biti glavna lica nižih kategorija, a Gervonta Davis pokazao se ipak boljim boksačem u ovom trenutku.

Davis je Garciju nokautirao u sedmoj rundi, a nokautirao ga je udarcem u tijelo. Garcia je navodno u meč ušao s ozljedom rebra, a kulminacija je uslijedila upravo nakon tog Gervontinog udarca. Neovisno o nokautu, Gervonta se i kroz ostatak meča uglavnom pokazao boljim boksačem i zasluženo je upisao 29. pobjedu u svom 29. nastupu.

24-godišnji Garcia ne treba previše očajavati zbog tog poraza. Davis je jedan fantastičan boksač i nije sramota izgubiti od njega. Pohvalno je što je Garcia u tako mladoj dobi pristao okušati se protiv jednog od najboljih na svijetu i puno je prostora za napredak kod Ryana Garcije.

Neke promjene ipak će biti nužne, a Garcia je prvu promjenu napravio u svom stručnom stožeru. 24-godišnji američki boksač odlučio je promijeniti trenera nakon svog prvog poraza u karijeri. Razišao se Ryan s trenerom Joeom Goossenom i bacio se u potragu za novim trenerom. Nekoliko tjedana potrajala je potraga, a iako se spominjao povratak Eddyju Reynosu, treneru Canela Alvareza, to se ipak nije dogodilo.

Garcia je odlučio kako neće obnavljati stare suradnje i pronašao je trener s kojim dosad nije radio. Derrick James novi je trener Ryana Garcije, a radi se o dobro poznatom imenu. Jamesa mnogi smatraju trenutno najboljim trenerom na svijetu, a pod njegovom paskom su vrhunski boksači poput Errola Spencea Jr.-a, Jermella Charla, Franka Martina, a odnedavno je kod njega i Anthony Joshua.

‘‘Hvala Derricku Jamesu i Errolu Spenceu Jr.-u što su mi dopustili da se pridružim timu.‘‘, napisao je Garcia na svojim društvenim mrežama.

Očito se nije pitalo samo Derricka Jamesa, nego je svoj blagoslov trebao dati i Errol Spence. Tko god je barem malo upoznat s boksom i najboljim boksačima svijeta, dobro zna tko je Errol Spence. Radi se o velterašu iza kojeg je 28 pobjeda u jednako toliko nastupa, a u njegovom vlasništvu su WBC, IBF i WBA svjetske titule. Spence na svim relevantnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama kotira jako visoko, a boksačka javnost priželjkuje meč između njega i Terencea Crawforda za ujedinjenje titula u velter kategoriji.

Ryan Garcia sigurno će puno naučiti od ovakvog timskog kolege, kao i od ostalih boksača u ovome timu. Derrick James u Texasu okuplja sjajnu grupu boksača, ali nameće se pitanje u kojoj mjeri se može posvetiti svima njima i može li podići Ryana Garciju na višu razinu.

Vrijeme će nam sve pokazati.

Linker
24. travanj 2024 10:39