K1 i Boks

Ryan Garcia ugovorio povratak u ring, ‘najbrže ruke svijeta‘ testirat će čovjek s 32 pobjede u nizu

Ryan Garcia i Oscar De La Hoya 

 Tim Warner/Getty images/Profimedia
Više od godinu dana prošlo je otkako je "King Ryan" savladao Lukea Campbella

Kad je 23-godišnji Ryan Garcia (21-0, 18 KO) početkom prošle godine upisao nokaut pobjedu protiv bivšeg zlatnog olimpijca Lukea Campbella, vjerovalo se da će to biti godina pravog iskoraka za mladog pulena Oscara De La Hoye. Umjesto toga, Garciju nismo cijelu godinu vidjeli u ringu niti blizu njega.

Iako su mnogi kritizirali nastup protiv Campbella, vodeći se činjenicom da je u početku meča završio na podu, Garcia se u tom meču uspio vratiti i preuzeti kontrolu te na kraju završiti puno iskusnijeg boksača od sebe. Uostalom, protiv Campbella su boksali Lomachenko i Linares te ga nisu uspjeli savladati prekidom. Sve u svemu, kakav god imali stav o tom meču, s nestrpljenjem ste očekivali vidjeti što mu slijedi.

Umjesto velikih mečeva u imenima više nego uzbudljivoj lakoj kategoriji, dobili smo godinu gdje se do pred sam kraj nije dogodilo gotovo ništa. No, neke stvari se pokreću i dokaz toga je što Ryan napokon ima službeno ugovoren meč. Njega neće odraditi protiv Isaaca Cruza, kao što se očekivalo. Izjavio je Ryan da su bivšem prvaku polulake kategorije ponudili velik iznos, ali da ga ovaj nije bio spreman prihvatiti. Onda su se okrenuli drugom boksaču.

9. travnja u San Antoniju boksat će Garcia protiv Emmanuela Tagoea (32-1, 15 KO), 33-godišnjeg boksača iz Gane, dosadašnjeg osvajača nekoliko manje značajnih pojaseva elitnih organizacija. Njemu će ovo svakako biti najveći meč u karijeri, ali i prvi nakon studenog 2020. godine.

Tagoe je poražen tek u svom prvom profesionalnom meču, nakon čega je ušao u pobjedničku seriju. Ipak, ne možemo pobjeći od činjenice kako je "The Gameboy" samo tri dosadašnje meča odradio izvan Gane, uključujući posljednja dva. Kasno je napustio domovinu i krenuo nastupati na globalnoj sceni pa niti ne možemo biti sigurni kolika je zapravo njegova kvaliteta. Protiv Garcije ćemo to svakako saznati, ali nekako se bojimo da bi mogla biti riječ o još jednom protivniku za ostavljanje ubojitog dojma.

Ryan Garcia svakako je izuzetno talentiran te u ringu vrlo uzbudljiv boksač. Njegove ruke s razlogom zovu najbržima u boksu i užitak je pratiti njegove mečeve. No, puno je veći užitak ako s druge strane ima nekoga poput Campbella ili boksača protiv kakvih ga svi fanovi žele vidjeti. Nadamo se da će se to uskoro i dogoditi.

Linker
23. travanj 2024 10:04