K1 i Boks

Ryan Garcia: ‘Umirovit ću se s 26 godina i nakon toga otići u MMA‘

Ryan Garcia 
 Tim Warner/Getty Images/Profimedia
Kao grom iz vedra neba zazvučala je najava nove mlade boksačke superzvijezde

22-godišnji Ryan Garcia vrlo brzo postao je velika boksačka zvijezda. Mladost i stil boksa su mu tome išli u prilog, a činjenica da je u 21 meču upisao jednako toliko pobjeda, od čega 18 nokautom, potvrđuju da ovaj momak itekako posjeduje potrebnu kombinaciju talenta i kvalitete. Pobjedom u posljednjem meču, kad se izvukao iz teške situacije te na kraju nokautirao bivšeg zlatnog olimpijca Lukea Campbella, postalo je jasno da bi on mogao biti jedna od najvećih boksačkih zvijezda u idućih deset ili više godina.

Hoće li to uistinu biti tako? Ako ćemo vjerovati onome što je Garcia rekao tijekom svog Fierce Talk podcasta, u kojem mu je gost bio Ben Askren, fanovi boksa bi se mogli neugodno iznenaditi.

"Želim vam ovim putem nešto reći. Ben, nikad ovo nisam rekao u eteru, no oduvijek govorim da ću se umiroviti s 26 godina. Sad me svi gledate kao da sam lud, zar ne? No, napravit ću to, da bih otišao u MMA borilište", rekao je Garcia, izgledajući vrlo ozbiljno dok je to izgovarao.

Askren, koji je kod Garcije gostovao da bi najavio svoj boks meč protiv Jakea Paula, također je bio iznenađen. Ryan mu je onda najavio kako će u tranziciji između sportova trebati i njegove usluge.

"Trebat ću te da me naučiš neke hrvačke tehnike prije nego krenem i samo pokušavati baciti se u to. Za početak malo hrvanja, a onda ćemo vidjeti za dalje", najavio je Askrenu.

Ne možemo znati je li se Garcia ovim putem šalio, budući da je u gostima imao Askrena ili uistinu razmišlja o tako nekom potezu. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je MMA trening znatno teži te da boksački prvaci te najveće zvijezde i dalje zarađuju bolje od najboljih MMA boraca svijeta, možemo pretpostaviti kako baš i nema puno ozbiljnosti u onome što govori.

No, tko zna. Garcia u iduće četiri godine uistinu može napraviti puno toga i nikako ne možemo isključiti opciju da će se uistinu odlučiti okušati u nećemu novom. Pa čak i ako bi to bilo samo privremeno ili eksperimentalno.

Linker
13. travanj 2024 02:35