K1 i Boks

Samo nekoliko sati prije meča otpao povratnički nastup Chrisa Eubanka Jr.

Chris Eubank Jr.
 S Meddle/ITV/Shutterstock Editorial/Profimedia
Popularni britanski boksač ostao je bez meča od kojeg se puno očekivalo

SSE Arena u sklopu Wembleya trebala je večeras ugostiti boksački program predvođen borbom između Chrisa Eubanka Jr. i Anatolija Muratova. Bio bi to drugi ovogodišnji meč za popularnog Eubanka, meč koji je namjeravao posvetiti svom preminulom bratu Sebastianu. No, samo nekoliko sati prije priredbe, meč je otkazan.

Nažalost, britanska komisija (BBBofC) uskratila je Muratovu dozvolu za nastup, nakon što nisu bili zadovoljni njegovim medicinskim nalazima. Nažalost, organizator meča, Wasserman Boxing, očito nije dobro provjerio u kakvom je Muratov stanju kad su prije pet dana upravo njega doveli kao zamjenu za prvobitno planiranog Svena Elbira, koji je bio prisiljen otkazati nastup jer je bio pozitivan na COVID-19 testu.

Eubanku, koji je inače trenutno najveća zvijezda promotorske kuće koju vode braća Sauerland, je ovo trebao biti posljednji meč prije neke velike prilike, vjerojatno napada na neku od svjetskih titula pa mu je ovakav slijed događanja teško pao. On se u svibnju na Matchroomovoj priredbi, pobjedom nad Marcusom Morrisonom, vratio nakon godinu i pol dana izbivanja iz ringa. Zbog cijele te pauze ostao je bez pojasa privremenog WBA prvaka, koji mu je trebao donijeti borbu protiv pravog prvaka. Sad mora svoj put prema vrhu izgraditi drugim putem.

32-godišnji Eubank je u dosadašnjoj karijeri upisao 30 pobjeda i dva poraza. Jednog mu je nanio Billy Joe Saunders, a drugog George Groves, u polufinalu prve sezone World Boxing Super Seriesa.

Poziciju glavne borbe priredbe preuzeo je meč Davida Avanesyan i Liama Taylor za EBU titulu velter kategorije.

Linker
20. travanj 2024 08:01