K1 i Boks

Samouvjereni Shakur Stevenson: 'Lomachenko me ne bi pobijedio niti jednu rundu'

Shakur Stevenson
 screenshot/YouTube
Vasyl Lomachenko dobio je upozorenje i poruku da se ne vraća u polulaku kategoriju

23-godišnji Shakur Stevenson (14-0, 8 KO) jedna je od mladih nadolazećih zvijezda svjetskog boksa. Srebrni olimpijac iz Ria napustio je ove godine perolaku kategoriju i svjetsku titulu koju je u njoj držao te je odlučio napasti polulaku. Uspješno je ljetos debitirao, a ovog vikenda slijedi mu novi meč. Ako savlada Toku Khana Claryja, doći će u poziciju konkurirati za neku od svjetskih titula.

Zanimljivo, Stevenson je ostao u ovoj kategoriji unatoč pozivu u laku kategoriju, gdje se trenutno slaže sjajna priča na talentu boraca poput Teofima Lopeza, Ryana Garcije, Devina Haneya i Gervonte Davisa. No, Stevenson je za sada odlučio odbiti zov divizije do 61.5 kilogram.

"Volio bih da sam u lakoj kategoriji jer se tamo puno toga događa i volio bih se oprobati protiv tih drugih boraca, no ovo je moja kategorija. Prvo moram počistiti sve do 59 kilograma, a vjerujte mi da i tu ima velikih imena", rekao je Stevenson u razgovoru za Morning Kombat, otkrivši koji ovogodišnji meč mu je jako puno značio:

"Pobjeda Teofima Lopeza nad Lomachenkom me motivirala više od ičega. Prijatelj sam s Teofimom i bio sam ponosan. Postao je velik, a tako je mlad. To me samo još više tjera na uspjeh. Spreman sam za velike borbe i želim pokazati svijetu da mogu isto što i on."

Ukoliko opravda status favorita i dođe do svoje 15. profesionalne pobjede, slijedi mu vjerojatno borba za titulu.

"Znam da sam obavezni izazivač za Herringa ili Framptona, a tu je i Miguel Berchelt koji je pravi ubojica u ovoj diviziji", prokomentirao je potencijalne protivnike, da bi onda bio upitan za već spomenutog Lomachenka, koji bi se nakon posljednjeg poraza mogao vratiti u ovu kategoriju. Shakur mu je odlučio poslati poruku da to ne čini ako mu je stalo do njegovog boksačkog ugleda.

"Lomachenko je u redu, no on dolazi iza poraza i ne bi mu bilo pametno prozivati me niti dolaziti u moju kategoriju samo zato što je bio premalen za laku. Ne bi mu to bilo pametno. Ovo je moja kategorija i vjerujte mi da on ne želi doživjeti ono što ga tu čeka. Ne bi trebao to napraviti i ovog puta mu šaljem upozorenje", poručio je Ukrajincu, dodavši još prognozu meča:

"Da se Lomachenko i ja borimo, prošao bi još gore nego protiv Teofima. Ne govorim ovdje ništa loše o Teofimu, odradio je dominantan nastup. No, vjerujem da bih ja dobio baš svaku rundu tog meča. Lomachenko bi imao ogroman problem dobiti barem jednu rundu."

Mladi boksač Top Ranka puca od samopouzdanja, a tko zna, možda bi se spomenuti meč protiv Lomachenka mogao dogoditi, budući da imaju istog promotora. U međuvremenu će Shakur morati odraditi posao koji je ispred njega, a niti Loma još nije odlučio što želi iduće. Naime, prije meča protiv Lopeza napravili su veliku pogrešku. U ugovor nisu stavili klauzulu o revanšu. Teofimo za isti trenutno nije zainteresiran nego gleda prema Devinu Haneyu i meču za ujedinjenje titula.

Linker
07. svibanj 2024 07:38