K1 i Boks

Sepov protivnik Azeez proučuje: ‘Znam Beterbieva u dušu, ne bi prihvatio novi datum da neće biti spreman‘

Dmitry Bivol (lijevo) i Artur Beterbiev (desno)

 Screenshot (youtube, Fight Hub Tv)
Malo poznata činjenica je da je Sepov protivnik bio čest sparing partner jednog od najvećih boksača današnjice - Arturu Beterbievu

Bivši sparing partner Dan Azeez ne vjeruje da bi pedantni Artur Beterbiev pristao na novi datum borbe s Dmitrijem Bivolom 12. listopada ako nisu sigurni da će biti potpuno spreman.

Prvak IBF, WBO i WBC u poluteškoj kategoriji pretrpio je u svibnju rupturu meniskusa, ozljedu koja bi s 39 godina mogla ozbiljno ugroziti njegovu karijeru i oslabiti njegov nastup u najvažnijoj borbi protiv jednog od najboljih boraca na svijetu.

Njegov sunarodnjak Bivol, 33-godišnji WBA prvak, već je i prije ozljede predstavljao njegov najteži test, no Azeez koji je u subotu izrazito kontroverzno upisao prvi remi u karijeri protiv našeg boksača Hrvoja Sepa odbacuje mogućnost da će Beterbiev ući u ring ako nije u svojoj "zastrašujućoj" najboljoj formi.

Azeez je proveo vrijeme u Beterbievim trening kampovima u Kanadi kao jedan od njegovih sparing partnera te je promatrao metode njegovog tima. Objasnio je: "Ne bi pristali na listopad ako nisu uvjereni da će biti spreman. Nema šanse."

"Ne mislim tako. Nema šanse. Uzeti će si vremena i čekat će."

"Ako mu oduzmu pojaseve, neka bude tako, ali su vrlo metikulozni (op.a. pedantni) te vjerojatno su odredili pravi vremenski okvir i vjeruju da će do tada biti u redu."

Libijski Malik Zinad zamijenio je Beterbieva kao Bivolov protivnik za datum 1. lipnja kada je Beterbieva ozljeda isključila njegov nastup, a borba je završila prekidom u šestoj rundi.

"Nakon što sam gledao Bivola, ne znam hoće li moći podnijeti njegovu snagu" nastavio je Azeez. "Malik "Zinad je dao solidan nastup, jer mislim da je išao na sve."

"Govori se o Craigu Richardsu i Lyndonu Arthuru, borili su se do kraja i nisu bili zaustavljeni, ali ne vjerujem da su se stvarno maksimalno potrudili. Možda griješim, to ovo je samo moje mišljenje činilo se kao: ‘Znaš što? U ringu sam s velikim borcem, izdržat ću do kraja‘."

"Malik je ušao s pristupom ‘Ja sam ovdje s tobom, pokušat ću pobijediti‘, i kada to radiš, otvaraš se za rizike, a da bi bio velik, moraš preuzeti rizike, i to je ono što je učinio, a na tom dajem mu puno poštovanje. Nije važno ako nije izdržao do kraja. Išao je na sve; nije uspio. Siguran sam da će se vratiti."

Linker
16. lipanj 2024 23:12