K1 i Boks

Sergey Kovalev vratio se protiv neporaženog Puleva u kategoriji iznad

 Sergey Kovalev 

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Prošao je ispit u težoj kategoriji

Sergey Kovalev kojemu je već 39 godina sinoć je uspješno debitirao u kruzer kategoriji pobijedivši do tada neporaženog Tervela Puleva, brata puno poznatijeg teškaša Kubrata Puleva. Kovalev se nije borio još od 2019. godine i poraza od Canela Alvareza u izgleda svojoj posljednjoj borbi u kojoj je nastupao kao poluteškaš.

Neko vrijeme Kovalev je slovio kao najbolji boksač poluteške kategorije. Prvak je postao 2013. godine i svoj pojas je obranio osam puta, sve dok ga nije izgubio od Andre Warda prije čega je upisao 30 pobjeda bez poraza. Ono što ga je krasilo kroz karijeru je izniman rad direktima, nokaut snaga i sposobnost da nadboksa fizički jače protivnike.

Tervel Pulev do sada nije imao nekakve teže izazove što se profesionalnog boksa tiče, dok se u amaterskom boksu dokazao kao vrlo uspješan boksač time da je 2012. godine osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. U ovaj meč ušao je neporažen sa ukupno 16 pobjeda i predstavljao svojevrtsan izazov Kovalevu; taman da Rus nakon ove borbe može zaključiti paše li mu kruzer kategorija ili ne.

Kovalev je tijekom čitavog meča odlično koristio prednji direkt nakon čega bi povremeno povezao i zadnji direkt. Iako je uspio odnijeti pobjedu, Kovalev je ipak izgledao manje od svojeg protivnika. Pitanje je kakve su Kovalevu šanse da nešto ozbiljnije napravi u novoj kategoriji s obzirom na to da će u svaki meč ući tjelesnom građom kao manji boksač, a niti godine mu više ne idu u prilog.

Linker
27. srpanj 2024 02:27