K1 i Boks

Alen Babić otkrio kome daje prednost u meču između Canela Alvareza i Dmitryja Bivola

Alen Babić

 Screenshot(youtube, Dazn Boxing)
Prilično je jednostran što se tiče odabira pobjednika

Ovaj vikend nam predstoji jedna prava boksačka poslastica u kojoj će Dmitry Bivol braniti WBA pojas u poluteškoj kategoriji protiv Canela Alvareza. Bivol je po mnogima najteži mogući izazov koji Canelo može dobiti u poluteškoj kategoriji. Tu je također i Artur Beterbiev koji po snazi možda čak i nadmašuje Bivola, ali po kretnjama u ringu i tehnici Bivol je tu sigurno nadmoćniji. Canelu Alvarezu ovo neće biti prvi izlet u polutešku kategoriju, prisjetimo se da je 2019. godine boksao protiv Sergeya Kovaleva kojeg je u jednom vrlo izjednačenom meču nokautirao pred kraj borbe, točnije u 11. rundi i pritom se okitio WBO pojasom.

Alen Babić je u razgovoru za Podcast Inkubator iznio svoju predikciju u kojoj ne daje prevelike šanse snažnom Rusu.

"Nitko nikada nije dominirao Canela i mislim da će on još dugo biti prvak. Mislim da mu Bivol ne može ništa, a i za boks nije dobro da Bivol pobijedi jer on nije niti blizu zanimljiv kao Canelo. Canelo je jako zanimljiv lik, a oni žele da netko zanimljiv bude prvak. On je digao boks na sljedeću razinu, a Bivol ne može to napraviti. Bivol može dati dobar meč, ali Canelo je puno bolji za boks. I zato mislim da Bivol ima jako male šanse."

Slično mišljenje dijele i kladionice jer koeficijent na Bivola se kreće oko 4, dok na Canela oko 1.25, što govori dovoljno. Bivol je posljednjih 6 mečeva pobijedio sudačkom odlukom, dok je prije toga bio poznat kao nokauter. Canelo s druge strane ne kalkulira previše u svojim borbama i uvijek ide na nokaut, a u tehnici i kretnjama iz borbe u borbu sve više napreduje.

Linker
16. travanj 2024 21:55